Norrporten i bytesaffär med Stenvalvet

Fastighetsbolaget Norrporten fortsätter att växa i Östersund. I en bytesaffär med Fastighets AB Stenvalvet har fastigheter till ett gemensamt värde på cirka 750 mkr ägt rum.

Norrporten köper Stenvalvets hela bestånd i Östersund. Samtidigt säljer Norrporten tre fastigheter i Växjö till Stenvalvet.

– På ett år har vi etablerat ett helt nytt marknadsområde som nu uppgår till cirka 60 000 kvm kontor samt omfattande byggrätter. Under hösten har en lokal organisation för förvaltning och kundvård byggts upp och från årsskiftet är vi fullt bemannade, säger Sofie Blom Bergström, marknadsområdeschef för Norrporten i Östersund.

Norrporten förvärvar fastigheterna Lagmannen 6, Onkel Adam 9, Tingshuset 7 och Åkeriet 10. Fastigheternas area uppgår till ca 18 700 kvm. Bland hyresgästerna finns Länsstyrelsen i Jämtlands Län, Domstolsverket, Skatteverket och Region Jämtland Härjedalen.

En stor del av våra hyresgäster i Östersund är statliga myndigheter och verk, vilket känns tryggt och utvecklande, både när det gäller hållbarhetsambitioner och framtidens arbetssätt. Nästa spännande steg blir att utveckla våra byggrätter på Stadsdel Norr och inte minst att lära känna våra nya hyresgäster och deras framtidsbehov, säger Sofie Blom Bergström.

Källa: Norrporten

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter