Niklas Borg, VD på Newoffice: Jag cyklar ett par mil varje dag

Niklas Borg, VD på Newoffice, berättar om vad han är rädd för, yrkesmässiga utmaningar i framtiden och mottot som han lever efter.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Att göra affärer. Vi har en väldigt stor bredd på våra affärer och det varierar kraftigt mellan stora, små, snabba och längre processer. Ingen dag är den andra lik vilket passar mig väldigt bra. Att göra detta med kompetenta och underbara kollegor gör att man gärna går tidigt till jobbet varje morgon.

Har du svårt att koppla bort jobbet på fritiden?

- Jag tror inte att jag vill koppla bort jobbet. Jag gillar att veta vad som händer och kunna vara tillgänglig även på fritiden. Däremot har jag inte svårt att koppla av på fritiden.

Vad gör du helst på din fritid?

- Jag spenderar väldigt mycket tid i skärgården både sommar som vinter. Som småbarnsförälder så finns det massa roliga aktiviteter som jag kan dela med mina barn, typ åka båt, fiska, jaga och åka skridskor. Jag gillar också att åka skidor både på längden och utför.

Vad ser du för yrkesmässiga utmaningar i framtiden?

- Att bibehålla vår familjära företagskänsla samtidigt som vi växer. Vi har gått ifrån att vara ett relativt litet bolag till tre bolag och samtidigt ökat både omsättning och personal ganska kraftigt. Alla vi som jobbar här gillar den platta organisationen vilket ju kan vara en rejäl utmaning att få att fungera i ett större sammanhang.

Vad är du rädd för?

- Utvecklingen i omvärlden. Relativt nära Sveriges gränser så begås extrema övergrepp både på länder och framförallt på individer. Under min livstid så kan jag inte se att vi har haft så mycket och stora problem på så många platser samtidigt. Utvecklingen är otroligt skrämmande och vi i företaget har engagerat oss på flera sätt för att hjälpa till där vi kan.

Hur tror du att andra personer skulle beskriva dig?

- Svårt, det beror såklart på vilken relation jag har till personen som tillfrågas. Frågar du någon på kontoret så hoppas jag att svaret blir; konstruktiv, långsiktig och att jag låter folk ta egna initiativ och eget ansvar.

Du får välja en rätt att äta resten av ditt liv, vilken väljer du?

- Med risk för att ”resten av livet” blir kraftigt förkortat så tror jag att jag väljer… Raggmunk med fläsk från hallen.

Har du något uttryck eller ord som du använder för ofta?

- För närvarande har jag en tendens att säga ”Toppen” i nästan varje mening.

Vilken hushållssyssla avskyr du mest?

- Plocka ur diskmaskinen.

Vart reser du helst?

- Karibien.

Vilken teknisk pryl skulle du inte klara dig utan?

- Min iPhone, den nya större varianten har ersatt både laptop och padda.

Har du något motto som du lever efter?

- Richard Branson lär ha sagt: ”I don’t think of work as work and play as play – it’s all living” och det är ett rätt bra motto tycker jag.

Vilken är Sveriges största exportframgång enligt dig?

- Svensk musik, att som ett så litet land generera både världsledande artister, producenter och låtskrivare år efter år. Den svenska musikindustrin är verkligen i framkant och en framgångssaga. Nu har vi dessutom bolag som Spotify som är med och revolutionerar sättet som hela världen lyssnar på musik.

Vem är din största idol?

- Jag har många men affärsmässigt så fascineras jag för närvarande av Elon Musk. Det är så spännande att se hur någon kan revolutionera en bransch på det sättet han gjort och på så kort tid.

Var är Newoffice om 5 år?

- Jag hoppas och tror att vi är ett komplett mäkleri med ett ännu bredare tjänsteutbud. Vi älskar att ligga i framkant och jag hoppas att vi kan vara ledande vad gäller teknik och design i vår nisch. Jag tror också att våra dotterbolag har fortsatt att växa och är bland de mer framgångsrika inom sina respektive områden.

Vilken är din bästa privata affär?

- Min cykel. Jag cyklar ett par mil varje dag, sommar som vinter, och hälsoeffekten av det är svårslagen.

Vad är det bästa med ditt kontor?

- Människorna som jobbar där.

Faktaruta Niklas Borg:

Bor: Stocksund

Tidigare jobb: VD/grundare CBD fastigheter och Lokaler AB, Transaktionskonsult Bellman& Lantz Property Consultants.

Utbildning: Magisterexamen Ekonomi, Fastighetsutbildning KTH och Mäklarutbildning Long Island University

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter