Nicklas Schmidt, Tribona: Det är alltid viktigt att vara tydlig

Nicklas Schmidt, uthyrare på Tribona, berättar om tydliga dialoger med hyresgäster och hur han möter behov och krav.

Hur skulle du beskriva den optimala hyresgästen?

- Det är hyresgästen som ser hyresavtalet och affärsrelationen mellan parterna som ett samarbete. En öppen och tydlig dialog mellan parterna bidrar oftast till att samarbetet blir långvarigt och stabilt. Den optimala hyresgästen är också en god ambassadör, vilket är den absolut bästa marknadsföringen.

Nicklas Schmidt

Nicklas Schmidt

Vilka missuppfattningar kan dyka upp i samband med en uthyrning och hur jobbar du för att undvika dessa?

- Det är alltid viktigt att vara tydlig med att presentera förutsättningar och möjligheter. Även om det mesta går att lösa så är särskilda behov och önskemål ofta kopplat till tid och pengar. Genom att stämma av indikativ hyresnivå, inflyttningstid och anpassningsmöjligheter i ett tidigt stadie undviker man eventuella oklarheter och missuppfattningar. Det är alltid bättre att ställa en fråga för mycket än att tro att man är överens.

Hur jobbar du för att möta en hyresgästs behov och krav?

- Jag lyssnar av och prioriterar behov framför önskemål samtidigt som jag försöker att parallellt skapa mig en egen bild av företagets verksamhet kopplat till lokalen. Det är inte helt ovanligt att man som hyresgäst blir hemmablind och inte ser nya lösningar på samma sätt som en utomstående. En snabb återkoppling tror jag alltid uppskattas, även om det inte alltid är ett krav.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

- Att göra affärer! Och såklart det sociala mötet för att komma dit.

Hur är en bra uthyrare?

- Jag tror att en bra uthyrare kännetecknas av en driven, lyhörd och engagerad person som samtidigt har förmågan att se möjligheter.

Vilka utmaningar finns det i uthyrningsbranschen?

- Den största utmaningen är att presentera den hyreslösning som känns mest attraktiv på marknaden. Denna lösning handlar inte bara om lokalens utformning, utan mer om en helhetslösning som innefattar bland annat mer flexibla avtalstider, expansionsmöjligheter och energibesparande investeringar.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter