Mobile Heights Center har lokaler för alla

Det är i Brunnshög det händer, det är här den stora utvecklingen kommer att ske i Lund framöver. I ett strategiskt läge finns redan Mobile Heights Center etablerat här. Vasakronan har öppnat upp huset som Sony tidigare disponerat med visionen att kunna erbjuda lokaler för alla.

Foto: Martin Olson

Foto: Martin Olson

Mobile Heights Center erbjuder en unikt innovativ miljö. Ingenstans i världen finns den här typen av mobilkompetens, med hela värdekedjan, representerad. Här har mobilkommunikationen utvecklats under många år och här samverkar näringsliv, akademi och kommun för att skapa nya smarta affärslösningar. Teknikföretagen är välrepresenterade men alla företag är välkomna. Katarina Lindeberg, fastighetschef Vasakronan, berättar om möjligheterna.

Katarina Lindeberg, Fastighetschef Vasakronan

Katarina Lindeberg, Fastighetschef Vasakronan

- Vi har verkligen öppnat upp det här huset, tagit bort säkerhetsspärrarna och satsat extra på att skapa miljöer som ska främja samverkan. Alla är välkomna att nyttja loungeytorna för att sitta och jobba, eller mötas i kaffebaren eller restaurangen för att byta tankar och idéer.

Förutom att mötas i de här miljöerna kan man boka sedvanliga konferensrum för 8-150 personer via MHC Meetings.

För stora och små

Vasakronan erbjuder två konceptlösningar. MHC Workspace, ett koncept som passar det mindre företaget som har behov av en eller ett fåtal arbetsplatser och som samtidigt får tillgång till full service. Här sitter man i rum eller vid skrivbord i öppen planlösning. Som hyresgäst på MHC Workspace får man tillgång till mötesrum, trådlöst wifi, printer m m. Allt ingår i hyran. MHC Officespace däremot passar företaget som vill hyra stora, sammanhängande lokaler från 150-5 000 kvm.

- Visionen är att skapa lokaler för alla typer av företag, från de små till de jättestora, förklarar Katarina Lindeberg. På kontorshotellet sitter cirka 15 företag idag, små men även stora som har en filial här. Företag som hyr allt från en arbetsplats i kontorslandskapet till de som hyr 12 arbetsplatser i eget rum. När man sedan växer kan man flytta upp i huset, till större lokaler. Just nu har vi också planer på att under året börja bygga för de mellanstora företagen, de som har 15-20 anställda.

Foto: Martin Olson

Foto: Martin Olson

Goda grannar

Väljer man att etablera sitt företag i Mobile Heights Center får man flera goda grannar på köpet. I huset finns idag bl a Sony Mobile, Sigma Connectivity, Tech Mahindra, MAPCI samt Mobile Heights.

I dagsläget står 7 000 kvm redo för nya hyresgäster, av totalt 18 000 kvm.

- Lokalerna är verkligen flexibla och kan lätt anpassas efter hyresgästens önskemål. Under förra året LEED-certifierades även fastigheten, enligt nivå guld. Plaketten är beställd och kommer snart upp i entrén, konstaterar Katarina Lindeberg med ett leende.

Foto: Peter Westrup

Foto: Peter Westrup

På plats

Att det händer mycket i Brunnshög framöver är verkligen ingen överdrift. Bygget av det nationella laboratoriet för acceleratorfysik, MAX IV, påbörjades 2010 och planeras att invigas sommaren 2016. På en yta av två kvadratkilometer byggs också European Spallation Source (ESS), en unik anläggning för materialforskning. ESS kommer att vara ett tvärvetenskapligt forskningscentrum med världens mest kraftfulla neutronkälla. De här stora satsningarna påverkar givetvis hela området, även Mobile Heights Center.

- Vi är glada över att så många har varit intresserade av lokalerna och redan valt att etablera sig här, konstaterar Katarina Lindeberg. Även om forskningsanläggningarna ännu inte sett dagens ljus tror vi att placeringarna av fastigheterna är rätt och att Mobile Heights Center ligger strategiskt i början av utvecklingsområdet. Det är verkligen här det händer i Lund, konstaterar Katarina Lindeberg avslutningsvis.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter