miljövänligt med gröna flyttlådan

Nu är det slut med flyttkartonger som går sönder och löses upp av regnet. Gröna Flyttlådan hyr ut hållbara och stabila flyttlådor i plast. Genom samordnade transporter med miljöbilar minimeras dessutom miljöpåverkan.

Nyligen lanserade Gröna Flyttlådan en tjänst som gör bohags- och företagsflyttar enklare, billigare och miljövänligare. Kunden hyr hållbara, stabila flyttlådor av plast som levereras med miljöbil till dörren när det är dags att packa inför flytten. När flytten är avklarad och lådorna urpackade blir de upphämtade igen.

Miljövänlig och hållbar

Affärsidén bygger på att återanvändning är bättre för miljön än återvinning.

Transporterna med miljöbilar är märkta med ”Bra Miljöval” och samordnas för att skona miljön, samtidigt som kunden också sparar både tid och pengar. Enligt Gröna Flyttlådan blir priset detsamma eller lägre jämfört med att köpa kartonger.

En låda av plast är också mer hållbar och mer vädertålig än en vanlig flyttkartong.

Lång livslängd

En kartong kräver förstås inte alls lika mycket resurser som en plastlåda vid tillverkningen. Men livslängden hos en genomsnittlig flyttkartong är tre-fyra flyttar. Därefter måste den gå till återvinning. Plastlådan å andra sidan håller i minst sex–tio år, enligt Gröna Flyttlådan. Med andra ord kommer en hel del kartonger att slitas ut och återvinnas under varje plastlådas livslängd. Vid återvinningen mal man ner lådorna till granulat som går att återanvända till nya lådor. Lådorna är tillverkade av polypropen som, till skillnad från PVC, inte avger klor då det förbränns, bara vattenånga och koldioxid. När man förbränner polypropen behöver inget extra bränsle tillsättas, det kan brytas ned genom ren förbränning.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter