Miljösmarta kontor i centrala Lund

Moderna, ljusa och flexibla kontor tillkommer i ett nytt kontorshus i ett mycket bra läge i anslutning till Lunds Central. Präglat av platsens historia får huset två olika gestaltningsdrag med inspiration av posthornet och frimärket. Under våren 2018 ska de totalt 11 000 kvm hyreslediga och miljösmarta lokalytorna stå inflyttningsklara.

Framtida Postterminalen i Lund. Bild: Tomorrow

Framtida Postterminalen i Lund. Bild: Tomorrow

I april planerar Wihlborgs Fastigheter att sparka igång byggnationen av ett kontorsprojekt, som går under namnet Postterminalen, i centrala Lund. Under våren 2018 beräknas kontoren stå inflyttningsklara.

– Det är de första nybyggda kontoren i Lunds centrum på mycket lång tid, konstaterar Rickard Berlin, Projektledare, Wihlborgs Fastigheter.

Hus med postkoppling

Husets arkitektur är kopplad till platsens historia och omgivande bebyggelse.

– Runt omkring finns ett nytt kapell samt bostadshus från 50- och 60-talet. Här låg tidigare en postterminal, vilket präglat utformningen av projektet. Kontorshuset är indelat i två olika gestaltningsprinciper. Den ena delen, som vi kallar Posthornet, präglas av just posthornet med snirkliga mönster, runda och krökta former samt mässingsdetaljer. Det andra huset, Frimärket, får en fasad med vågad fiberbetong, för att återspegla kanten på ett frimärke.

Huset blir sex respektive sju våningar högt och ska inrymma totalt 11 000 kvm uthyrningsbar yta, huvudsakligen kontor. På gatuplan finns även tre lokaler om 100 kvm vardera där Wihlborgs tänkt sig butiks- eller caféverksamheter. Under huset blir det ett underjordiskt garage med 44 parkeringsplatser.

I anslutning till kontorshuset har Wihlborgs också en framtida byggrätt för bostäder.

Rickard Berlin, Projektledare, Wihlborgs Fastigheter

Rickard Berlin, Projektledare, Wihlborgs Fastigheter

Ljusa och flexibla kontor

Kontoren blir moderna, ljusa och flexibla. Här kan framtida hyresgäster antingen få cellkontor, öppet landskap eller en mix.

– Även aktivitetsbaserat fungerar förstås utmärkt. För företaget med behov av stora ytor finns möjligheten att koppla ihop Posthornet och Frimärket så att man kan få ett sammanhängande våningsplan om ungefär 1 800 kvm. Vi för dialoger med flertalet intressenter men har ännu inte tecknat några hyresavtal, säger Rickard Berlin.

Miljösmart

Wihlborgs ambition är att miljöcertifiera huset enligt Miljöbyggnad Guld.

– Det blir ett miljösmart kontorshus. Som en del i vårt miljöarbete inom projektet skapar vi på taket en 450 kvm stor solcellsanläggning som ska förse huset med egenproducerad ström. I och med att man enkelt kan ta sig hit med tåg, buss och cykel kan man även ta sig till jobbet på ett miljösmart sätt.

För cyklande hyresgäster skapas en cykeldepå på bottenvåningen, vilket medför en möjlighet att kunna parkera sin cykel inomhus och sedan duscha och klä om innan man går upp till sin arbetsplats.

Fantastiskt läge

I Posthornet får två lokaler egen terrass och i Frimärket får samtliga våningar en balkong med utsikt över innergården, som ska utgöra en liten grön oas att koppla av i under fikapausen.

– Huset får verkligen en unik och fin gestaltning. Och med enbart några få minuters promenad till Lunds Central, samt möjligheten att snabbt och enkelt kunna uträtta ärenden under lunchen, blir det ett fantastiskt läge för kontorshyresgästerna, konstaterar Rickard Berlin avslutningsvis.

Favoriterna kommer nu från länken, vill du spara dem till dina favoriter klicka på knappen nedan.

Skriv över dina favoriter Visa dina favoriter

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter