Med utmaningen som drivkraft

Det är något särskilt med Ylva Sarby Westman, det hörs inte minst på hennes entusiasm när hon pratar om sitt jobb som affärsutvecklingschef hos Kungsleden. Utmaningen och utvecklingen är Ylva Sarby Westmans drivkraft och det som för henne framåt, vare sig det handlar om att dyka med hajar eller utvecklas i sin roll som chef. - Efter min examen på KTH började jag min yrkeskarriär på NCC där jag stormtrivdes och därför blev kvar i 12 år. Där jobbade jag som förvaltare ett antal år innan jag gick över till att arbeta på transaktionssidan för att sedan 2001 bli fastighetsutvecklingschef i Stockholm. Det som gjorde att NCC var en bra start för mig var bland annat möjligheten att få pröva på att jobba inom olika områden, vilket gjorde att jag lärde mig förstå de olika delarna av organisationen, det har gett mig en bra grund att stå på. Ylva gick sedan vidare till konsultföretaget New Sec där hon jobbade som chef över Stockholmsverksamheten inom Newsec Investment. För bra för att tacka nej

Efter ett år på New Sec fick Ylva möjlighet att börja som affärsutvecklingschef på Kungsleden och det var ett erbjudande hon inte kunde tacka nej till. - Jag kände verkligen att det var spännande att ta det klivet. Och nu har jag varit hos Kungsleden i drygt ett och ett halvt år. Du har sagt att människor och affärer är det roligaste med ditt jobb. Som utomstående kan man tycka att det verkligen är två skilda världar, både mjuka och hårda värden?

Ja, det hade kanske inte behövt bli just fastigheter för mig, men nu blev det så. Det roliga med mitt jobb är att jag får träffa många olika typer av människor med varierande bakgrund och med olika typer av kompetens. Sedan är det naturligtvis spännande att hitta, och göra, affärer. Jag tror att det är just kombinationen som gör att det fortsätter att vara kul. Det har varit viktigt att förstå att det alltid är människor som står bakom affärsuppgörelser, den mänskliga biten, det har varit ett viktigt framgångsrecept. Trivs i chefsrollen Kungsleden valdes 2010 till Sveriges fjärde bästa medelstora arbetsplats av Great Place to Work Institute® Sverige. Definitionen för en bra arbetsplats sammanfattar organisationen i meningen "en arbetsplats där medarbetarna litar på människorna de arbetar för, är stolta över vad de gör och trivs med människorna de arbetar tillsammans med". - Ja, det är roligt för det var första gången som vi på Kungsleden var med i den här undersökningen där arbetsplatsens anställda får ett frågeformulär och svaren sedan jämförs med andra företags svar. Jag tror att vi hade på känn att vi skulle ligga bra till och det är kul att vi nu fått det svart på vitt. Du har erfarenhet av att vara chef? Jag tycker att det är väldigt roligt, och ibland utmanande, att få jobba med de här frågorna kring organisation och medarbetare och jag vill gärna utveckla mitt ledarskap ännu mer. Vilka komponenter utgör en bra ledare? Oj, svår fråga. Generellt så tror jag att en bra ledare lyfter fram sina medarbetare och deras unika kompetenser, sedan är det klart att en bra chef också måste kunna fatta tuffa beslut. Men jag skulle säga att förmågan att motivera sina medarbetare och att sprida arbetsglädje, är en stor del i att nå framgång. Om Kungsleden står att läsa att ni har som strategi att skapa en långsiktig hög avkastning i det egna fastighetsbeståndet, men att ni ändå är sugna på att investera i nya fastigheter. Är det något särskilt område ni tittar på?

Ja, vi tittar på fastigheter från norr till söder och kan tänka oss att investera på mindre heta orter också om vi kan uppnå en avkastning som är tillräckligt bra i förhållande till risken. På er hemsida visar ni upp både fina siffror och glada grafer men helt skonade från finanskrisen kan ni ju inte ha varit?

Nej, och det har ju ingen varit men vi går mot ljusare tider och investeringslusten ökar. Var är du om tio år?

Jag hoppas, och tror, att jag liksom idag kommer jobba tillsammans med kompetenta kollegor på en plats där det finns förutsättningar att utvecklas. Det är så jag vill jobba.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter