Margretetorp

Sveriges äldsta gästgivaregård, i byn ända sen 1287, då danskt. När danskarna bestämde sig för att bygga en väg över åsen, då behövdes ett gästis i varje ände för att byta hästar, mat och dryck. I dag, i detta hus sedan 1956, dessförinnan i tegelvillan, i början på 1900-talet. Mitt emot, 200 år sedan. Från början, 1956, bara gästgivaregård och festvåning. 1992 hotellet som finns i dag, 58 rum. Alla ser likadana ut, stora. Samma standard och kvalitet på alla, vår styrka. Öppet hela året… då även konferens -91. I dag 13 lokaler, från 8-300, 260 sittande på middag. Ryggåstak, 6 meter i tak. Glasad vägg mot bäcken. Allt blev ihopkopplat, ett hus mellan två hus. Gammal ladugård… Nytt, öppet kök – tre år sedan. Större kapacitet, trevligt, det händer något alltid. Byggde även om bufféavdelningen. Säljer mycket bufféer, har smörgåsbord varje dag.

Vi är sist i Sverige som kör smörgåsbord varje dag. Försöker hålla de skånska traditionerna i gång, vilt på hösten, stora på gås, serverar 1800 portioner gås på tre veckor. Även svartsoppan, 60 % äter det. Smörgåsbord är populärt… 40% av matgästerna. Konferensgästerna uppskattar det, t ex en grupp kommer kl 12 och en kl ett vid grupparbete – behöver inte vänta på varandra. Vi försöker förnya oss men försöker ändå ha kvar vår svenska mattradition. Anpassa efter säsong.

Konferensgäster? Alla typer… Ligger vid Sveriges största motorväg, pulsen i Västsverige. 5 km till flygplatsen. Plan från Sthlm varje dag… många danska företag - kör hit på en timme.

Gårdskampen

Två skidbackar på vintern… Bakom. De flesta vill att aktiviteterna sker här på plats – kreativa uppdrag t ex =lag (konferansa). Samspel = en kvinna som kommer hit med 20 blåsinstrument, sitter i 3 timmar och gör en orkester av gänget. Väldigt uppskattat! Första timmen låter fruktansvärt men sedan blir det faktiskt riktiga toner av det. Flyg och far = man får i en simulator själva flyga Jas eller Gripen ute på gamla flygfältet. Kräver också att man tar sig iväg, men det är populärt. Det stora blå har vi också, i Båstad, mycket på sjön och natur. Allt bokas via Margretetorp. Paketen är klara… Vinprovningar och chokladprovningar som alla andra har. Vi har vingårdspresentation – vi presenterar våra vingårdar i Ungern, lite annorlunda. Smaka vitt och rött därifrån…

Bygger om gamla slottet – en bodega och catering.

Vi ägs av Kinnarps till 100%. Oljor och balsamicor, första leveransen har kommit, ska säljas i en butik uppe i huset, vi har egna kryddor och knäckebröd. Vinet kan beställas via nätet.

Vad tycker gästerna om? Maten, avkopplande miljö, bra standard på rummen. Lugn och ro – för konferensgäster är det positivt att vi ligger på landet så att gruppen förblir samlad, stärker gruppen och sammanhållningen. Läget är också en fördel… mitt emellan Gbg och Malmö. Helsingborg och Halmstad…

Utvecklar anläggningen hela tiden – måste stå sig i konkurrensen.

Kontinuerlig personal – ger bra service. Att ge bra service är väldigt viktigt för oss! Många har varit här länge och känner för anläggningen. Maten! Rummen… man kan ha ett hur flott hotell som helst, men blir du inte trevligt bemött så kommer du inte tillbaka. De mjuka varorna är viktiga!

En helårsanställd trädgårdsmästare – det syns ju! 80 000 kvm tomt så det blir till att hålla i ordning. Fin miljö!!!

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter