Marcus Fond, Newoffice: Jag gillar att göra affärer, punkt!

Markus Fond, uthyrare på Newoffice, pratar om vad det bästa med hans jobb är, hur en bra mäklare är och utmaningar i mäklarbranschen.

Hur skulle du beskriva den optimala hyresgästen?

- Den optimala hyresgästen är den som är medveten om vad de vill uppnå med lokalens innebörd för företaget. Det kan röra sig om utformning, kostnader, läge etc.

Vilka missuppfattningar kan dyka upp i samband med en uthyrning och hur jobbar du för att undvika dessa?

- Det som kan uppstå vid vissa tillfällen är att hyresgästen missuppfattat villkor i avtalet. Det viktiga är att upprepa och gå igenom dessa flera gånger för båda parter för det gäller även för fastighetsägaren att de är med på vad som gäller.

Hur jobbar du för att möta en hyresgästs behov och krav?

- Jag är en bra lyssnare och brukar vara vidsynt vad gäller anpassningar och se möjligheter med lokaler som andra kanske inte ser. Det samma gäller med kunder som kanske inte var förstahandsvalet för vissa fastighetsägare. Om man belyser möjligheter och ser till att båda parter får de säkerheter som de känner sig trygga med så kan det mesta gå vägen.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

- Jag gillar att göra affärer, punkt! Det är kul att möjliggöra nya etableringar för företag samt att skapa mervärden för fastighetsägarna. Jag gillar tempot och alla trevliga människor.

Hur är en bra mäklare?

- En bra mäklare lyssnar noga på samtliga parter vad som är viktigt för just dem. En bra mäklare skall också se till att återkoppla till parterna så att de känner att de får kontinuerlig uppdatering kring hela affären. Viktigt är också att följa upp affären i efterhand.

Vilka utmaningar finns det i mäklarbranschen?

- Utmaningarna jag ser nu är att det är mer efterfrågan än utbud på Stockholmsmarknaden i alla fall. Jag tror också att det gäller att tydligt profilera sig dels som företag och som enskild mäklare. Hur vill du att kunderna skall se på dig? Ställ dig den frågan hela tiden. Hur skall man bibehålla en hög nivå och hitta nya kunder?

 

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter