MAQS LAW FIRM - Byte av väderstreck

En gammal handbolls- och gymnastiksal från 70-talet har förvandlats till ett hypermodernt, fräckt, stort, ljust och nydanande advokatkontor. I september förra året bytte MAQS Law Firm väderstreck från Västra Hamngatan 24 till Östra Hamngatan 24. Med en egen projektgrupp och minutiöst planerande har man i ett nära samarbete med arkitektfirman Krook & Tjäder och hyresvärden Vasakronan inte bara skapat ett nytt kontor utan även ett helt nytt arbetssätt och företagsklimat. Det tidigare kontoret låg i en gammal, anrik fastighet med väggar som andats traditionell advokatbyrå sedan 1932. Kakelugnar, tunga klassiska möbler och fyra våningar har bytts ut mot 2 100 kvadratmeter luft, ljus, design och glas. Det öppna, helt annorlunda, kontoret har resulterat i nya grupperingar där några sitter i rum och några i landskap. Något som fortfarande är väldigt ovanligt i advokatvärlden.

- Vi valde medvetet att göra de platserna extra attraktiva och placerade dem vid fönsterna, förklarar Camilla Millqvist, kontorsansvarig.

Så granne med utsikten sitter i dag både delägare, biträdande jurister och sekreterare, placerade efter funktion istället för hierarki. Alla med ergonomiskt riktiga höj- och sänkbara bord och mobila telefoner. MAQS Law Firm har valt att satsa mycket på ergonomi, något de tror betalar sig i längden.

- Vi har speciellt tyckt att belysningen varit viktig och har försökt jobba fram en så jämn belysning som möjligt, berättar Camilla Millqvist.

Trots att det nya kontoret är 25 procent mindre är alla eniga om att det känns betydligt större. En effektivare användning av ytan har varit en ledstjärna och resultatet har blivit att ytorna verkligen utnyttjas maximalt.

MAQS Law Firm är en av de moderna advokatbyråerna som vill utmana och vara nytänkande. Firman var fast övertygad om att skapa något annorlunda på sin nya adress och tycker själva att de har lyckats över förväntan. Firman kom från ett kontor med för stora rum, uppdelade på fyra plan, vilket resulterade i att de såg varandra alldeles för sällan. I dag råder ett helt annat klimat.

- I den här öppna miljön blir det fler naturliga möten och det gagnar verkligen vårt arbetssätt, konstaterar Mats Romell, advokat/partner.

- Vi jobbar mycket mer i team nu och har skapat en annan puls på firman. Här är alla en del av kontoret på ett helt annat sätt och inga väggar avgränsar oss.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter