Malmö Live ger mer liv åt Malmö

Malmö Live, Malmös nya mötesplats längs kanalen, har stora ambitioner att knyta ihop Sverige med Europa och bli regionens främsta kongresshotell. Men även bilda en bro mellan det gamla och det nya Malmö. Huset och innehållet är helt unikt och kommer att betyda mycket för staden, konstaterar Jens Lyckman, VD för Clarion Hotell & Kongress Malmö Live.  

Foto: Lars Bendroth

Foto: Lars Bendroth

85 meter över marken reser sig Clarion Hotel & Congress Malmö Live, ett nytt landmärke i Malmö, som syns både från land och hav. Redan den 2 maj öppnade kvarteret, kongressen, hotellet och serveringarna. Konsertsalarna färdigställdes under sommaren och den 28 augusti inleddes första konsertsäsongen med en premiärhelg.

Jens Lyckman ser lyriskt tillbaka på den officiella invigningen den 4 juni.

Jens Lyckman

Jens Lyckman

- Det blev så lyckat, all cred till vår fantastiska personal! Festen får Malmö svårt att överträffa, tror jag. Men nu gäller det att driva hotell och övrig verksamhet som vanligt.

Akustik i världsklass

Fast Malmö Live hör knappast ihop med ordet vanligt. Unikt passar bättre.

- Ja, den här kombinationen med hotell, kongress och ett konserthus finns inte någon annanstans i världen, vad jag vet. Och jag har ändå googlat noga, ler Jens Lyckman. Det är en häftig produkt! Här kan man exempelvis checka in på sitt hotell för att gå på konsert och man behöver inte ens sätta på sig jackan för allt är inomhus.

Konserthuset är av absolut högsta klass, även internationellt sett, och betyder mycket för musiken, kulturen och nöjesliv-et i Malmö. Den största konsertlokalen rymmer 1 600 åhörare.

- Akustiken är dessutom i världsklass och slår det mesta. Det är mäktigt!

Foto: Joakim Lloyd Raboff

Foto: Joakim Lloyd Raboff

Plats för de stora mötena

Även kongressalen för 1 500 deltagare, och ytterligare kapacitet i övriga konferens- och möteslokaler, kommer att placera Malmö på kartan.

- Nu kan vi ta de där internationella mötena som Malmö haft svårt att vinna tidigare, menar Jens Lyckman. Vi har adderat

1 200 nya hotellrum på relativt kort tid i staden och nu har vi äntligen också tillfört en mötesanläggning av rang. Nu kan vi absolut börja konkurrera med exempelvis Köpenhamn. Det finns definitivt en marknad för den här sortens produkt i Öresundsregionen.

Foto: Joakim Lloyd Raboff

Foto: Joakim Lloyd Raboff

Utsikt och Zlatans svit

Hotellet, med sina 444 rum, är det största hotellet i Skånes historia och har givetvis den största sviten uppkallad efter en av stadens stora stoltheter, Zlatan Ibrahimovic. Dessutom finns här två restauranger signerade den världskända kocken Marcus Samuelsson, gym, deli och en skybar med otrolig utsikt. Både över land och Öresund, bron och Danmark.

Foto: Joakim Lloyd Raboff

Foto: Joakim Lloyd Raboff

Gagnar staden

Och läget. Läget är inte heller vanligt.

- Tar du rätt utgång från Centralstationen står du i lobbyn och checkar in efter en minut, konstaterar Jens Lyckman.

Planerna för Malmö Live började ta form för sju år sedan och byggnationen startade 2011. Resultatet är en helt ny plats i staden och i centrum. Ett centrum som drar mer och mer västerut.

- Det är egentligen otroligt att en sådan här plats har varit ledig och att Malmö Live nu står här. Ska Malmö fortsätta att växa känns det helt rätt att man vågat satsa just på servicenäringen som lockar så många människor. Kan Malmö Live bli målet för själva resan hit har vi lyckats. Det diskuteras mycket att stadskärnan börjar urholkas lite, men kan vi tillföra många internationella gäster kommer de att spendera kronor och ören även inne i centrum. Många branscher kommer att gagnas av den här satsningen, avslutar Jens Lyckman.

Foto: Joakim Lloyd Raboff

Foto: Joakim Lloyd Raboff

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter