Möbler som gillar möten

Vi möts som aldrig förr – i realtid, online, på distans, i långa sammanträden, i verkliga livet, för korta avhandlingar, i projektform, för att ta beslut och inte minst för att uppfinna hjulet tillsammans. Under Stockholm Design Week uppmärksammade Kinnarps mötesformen, det är dags att Gilla mötet! 

Escencia.

Escencia.

Att mötas ligger i vår mänskliga natur, människan har genom årtusenden varit tvungen att samarbeta och interagera för att överleva och utvecklas. År 2014 handlar samarbetet om att kreera smarta lösningar, enas om bästa vägen framåt, lösa problem eller att sätta en gemensam plan. Sakfrågorna är helt andra än vad de var för tusen år sedan, men i övrigt skiljer det sig inte mycket åt. Fortfarande handlar det om att vi behöver arbeta tillsammans för att ta vara på vår unika hjärnkapacitet.

Combine.

Combine.

Tydlig trend

– Vi på Kinnarps ser en tydlig trend inom dagens arbetsliv, vi möts allt mer för att arbeta tillsammans på arbetsplatserna runt om i Europa. Prognosen är att vi år 2020 ägnar 70 % av vår arbetstid åt gemensamt arbete. På Kinnarps tycker vi det känns som en spännande utveckling och ett fenomen som är värt att uppmärksamma, säger Paulina Lundström, Kinnarps Marketing & Communication Director.

Embrace.

Embrace.

Mötet ur olika perspektiv

Kinnarps byggde därför upp en monter på Stockholm Furniture Fair som visade mötet ur olika perspektiv. Här visades sex olika rum som alla hade fått en unik karaktär. Här möttes besökarna av samarbetsanda för få eller många, där man kunde sitta eller stå, där man kunde ta de tekniska hjälpmedlen till hjälp eller där man kunde fokusera enskilt, att möta sig själv.

– Vi ville visa en mångfald av mötesmiljöer för att påvisa att mötet kan ske på fler sätt än vid ett traditionellt konferensbord. Huvudsaken för att mötas är ett öppet sinne och sinnet påverkas av den miljö vi vistas i, berättar Paulina Lundström.

Libra.

Libra.

Produktnyheter

I de sex rummen kunde också Kinnarps produktnyheter ses. Produkterna släpps senare under året och det är Oberon – en ny ergonomisk bordsserie, Embrace – en omslutande mötesstol, Libra – en spännande sittplats med en, två eller tre sittplatser och Combine – ett soffbord med otaliga kombinationsmöjligheter som visas upp tillsammans med Kinnarps nya arbetsstol – Esencia.

– Vi tycker att mötet har fått en negativ stämpel som arbetsformen inte förtjänar. Det vill vi nu ändra på, att mötas ska vara kul. Kort sagt, vi vill att fler ska gilla mötet, säger Paulina Lundström.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter