Många företag vill flytta till nybyggt

Anna-Maria Kääriä jobbar som marknads- och uthyrningschef på Skanska. Här pratar hon om att hitta rätt hyresgäst, utmaningar och marknadsföring. 

Vad innebär ditt jobb som marknads- och uthyrningschef?

- Eftersom vi jobbar med att utveckla och bygga nya kontorsfastigheter så är mitt jobb att se till så att vi får nya hyresgäster till våra fastigheter.

Du marknadsför hus, vilka utmaningar ser du i det? 

- Det finns ju ofta inget hus, ingenting att se, vilket gör att hyresgästen ibland kan ha svårt att sätta sig in i hur det kommer att bli. Så vi måste skapa en bild, en vision av hyresgästens drömkontor och hur det kommer att se ut när det är färdigbyggt. När stommen är ur marken och fasaderna på plats brukar det bli lättare att få en bild av hur det ska bli.

Hur svårt är det att hitta rätt hyresgäster till rätt lokal?

- Inte så svårt faktiskt. Många vet vilka vi är, Skanska är ett känt varumärke, och dessutom märks en trend just nu att många företag vill flytta till just nybyggt. Mycket för att man då kan få exakt det man behöver, man kan som hyresgäst vara med och påverka hela vägen. Det är såklart attraktivt.

Vilka utmaningar finns det?

- Att man får tid att verkligen anpassa fastigheten och kontoret till kundens behov och önskemål är den största fördelen. Många företag underskattar den tid och det engagemang det faktiskt tar att flytta sitt kontor och då är det bra att ha tid på sig.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter