Många fördelar för rätt företag

Alla kan få tillgång till gemensamma tjänster via telefon, som t ex CT-applikationer, koppling till Outlook-kontakter eller motsvarande för att ringa från datorn eller tillgång till företagets gemensamma kortnummer över kunder och leverantörer. IP-telefoni är en smidig lösning vid grupper för exempelvis service, support eller order, oavsett bransch. Personalen kan vara lokaliserad på annan ort där tekniken gör det möjligt att ändå vara med. Det finns många fördelar med IP-telefoni om man har behoven. I p-telefoni är en viktig ingrediens för att integrera tele- och datakommunikationslösningar för företag och organisationer. IP-telefoner kopplas till företagets växel via nätverket, internet eller annan dataförbindelse.

Det innebär att en användare utanför kontoret får tillgång till alla de funktioner som han eller hon skulle ha fått på plats. Användaren kan se övriga anknytningar, vilka som är upptagna, hänvisade och ta emot samtal etc. Telefonister och kollegor på arbetsplatsen kan i sin tur se status på IP-anknytningen.

Alla interna samtal är gratis, så länge de sker på företagets LAN eller WAN.

knyter ihop geografiskt spridda kontor

För företag med mindre lokalkontor som inte vill eller kan investera i lokala telefonväxlar är IP-telefonen idealisk då man kan använda huvudkontorets abonnemang och samtidigt få full integration med företagets huvudväxel. Med ett IP-telefonsystem knyter du ihop dina geografiskt spridda kontor så att du kan använda IP-telefoni för att ringa, samtidigt som du skickar datatrafik mellan kontoren.

- Enkelt beskrivet kan man säga att om det finns möjlighet att på något sätt koppla upp sig och ansluta sin dator till företagets datanät,så finns det möjlighet att använda IP-telefoni, oavsett var på jorden man befinner sig, säger Magnus Martinsson, TLT Kommunikation AB.

Kontrollerad hårdvarukostnad

IP-teknologin ger även en ökad kontroll av hårdvarukostnaden eftersom man inte behöver några kort för digitala telefoner. I en traditionell växel är där ett 1-1-förhållande mellan telefon och port på anknytningskort. I vissa fall kan även färre linjekort användas som ger en stor besparing på abonnemangssidan. I många fall räcker ett system för hela telefonilösningen.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter