Lokalguidens experter svarar

På vilket sätt kan ett företag stärka sitt varumärke vid byte av lokal?

Stefan Backlund, Diligentia - Vid byte av lokal ges det oftast nya möjligheter att marknadsföra sig. Exempelvis via ny skylt på fasaden eller via skapandet av ett nytt nätverk med närliggande företag. Oftast blir det även en nystart på hur man ska synas mer i media. Det ges helt enkelt många möjligheter att ta tag i saker på ett annat sätt när man flyttar till ny lokal.

Mats Dynevik, Skanska Fastigheter AB - Utöver företagets produkter så är lokalen också en mycket viktig del av bolagets varumärke. Personal som trivs påverkar varumärket i positiv riktning. Lokalens image kan förbättra/stärka varumärket utifrån layout, placering och utseende. Att satsa på inredningen är ofta väl investerade pengar. De flesta företag har en miljöpolicy (alla borde ha det). En grön fastighet stärker företagets ansvar och engagemang i miljöfrågor. Om detta engagemang inte är äkta tror jag varumärket tar stryk eftersom det förväntas att företagen skall ta ansvar ikring dessa frågor. I förändringsprocesser är lokalen den kanske viktigaste faktorn att driva igenom förändringar med. Idag går utvecklingen snabbare och snabbare och kraven ökar på att lokalerna skall klara dessa förändringar. En lokal man är stolt över lyfter varumärket. Magnus Andersson, Fastighets AB Balder

- Vi tror att företaget dels kan stärka varumärket genom att välja en strategisk placering i form av att det passerar mycket folk förbi fastigheten man sitter i. Då är det så klart viktigt med skyltmöjligheterna.

Den andra parametern tror vi hänger ihop med läget, om det är en rent attraktiv/central fastighet, alltså att man skapar en snackis kring var man sitter hos personal, sammarbetspartners/kunder och även i folkmun. Vilka områden i Göteborgsregionen tror ni kommer att ha en positiv utveckling framöver?

Stefan Backlund, Diligentia

- Vi tror på fortsatt en positiv utveckling i Gårda och i centrumnära lägen.

Tittar man på centrum så ser man tydligt att det alltid finns ett behov av kontorslokaler för företag som vill sitta centralt, och här tror vi att närheten till allmänna kommunikationer kommer att bli allt viktigare.

Gårda har allt de flesta företag söker. Nära till lederna, bra parkeringsmöjligheter, lätt för besökare att ta sig till och från området. Samtidigt är det en stadsdel som växer. Under 2011 färdigställs cirka 20 000 kvm nya kontorsytor i Gårda, vilket visar att det är ett område som är attraktivt.

Mats Dynevik, Skanska Fastigheter AB

- Detta beror på vilken verksamhet man bedriver. Är det kontorsverksamhet så är ett centralt läge starkt då kollektivtrafiken har sin knutpunkt runt Centralen, vilket ger flest resealternativ. När det gäller logistik kanske man saknar en strategi utöver närheten till hamnen. Önskvärt vore att ha omlastning innan man kom in i Göteborg från de olika väderstrecken. Handeln har väl hittat sin struktur ganska okej i norr, söder, öster samt med olika köpcentrum. Här finns nog en del ytterligare att göra med tanke på det starka intresse som kvarstår från vissa aktörer. Mölndal har varit duktiga på att skapa möjligheter för verksamheter som ej är renodlad logistik- eller kontorsverksamhet i områdena runt Söderleden. Där finns fortsatt ett starkt intresse.

Min personliga favorit har under många år varit området från centrum till Landvetter Flygplats. De flesta städers expansion har skett i denna sträckning. Jag tror fortfarande på denna sträckning, men här krävs det en bättre samsyn för att jobba strukturerat med helheten.

Magnus Andersson, Fastighets AB Balder

- Vi tror att Avenyn kommer gå en mycket spännande framtid till mötes i och med den stora utvecklingspotentialen, likaså de mindre gatorna Inom Vallgraven. Även Gårdas utveckling och tillväxt börjar ta form och området kommer fortsätta att förändras till en egen helhet.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter