Ljus och funktionalitet i prisat kontor

Reklambyrån Happy tog arkitekter till hjälp för att skapa ett kontor där ljus och funktionalitet var ledorden. Resultatet blev en miljö där det finns en tanke bakom det mesta. Dessutom har kontoret blivit prisat som Sveriges snyggaste. Happy har sina lokaler

placerade i samma hus

som de båda reklam­byråerna Jerlov och Walentin & Byhr, men med ingång från andra sidan, från Kungsgatan. När de 700 kvm stora lokalerna ställdes till Happys förfogande för fem år sedan var de ganska råa. Utifrån tydliga ramar skapade dock Mattias Lind och Per Bornstein på White Arkitektbyrå en spännande miljö som till och med har fått pris för bästa inredning i tidskriften Forum.

Större delen av kontoret är öppet­ och utan avgränsningar. Behöver man dra sig undan finns det dock ett konferensrum med glasdörr på samma plan och en trappa upp finns ett trivsamt penthouse med mjuka möbler och balkong för vackra dagar.

Färgerna på kontoret går i brun­grått, vitt och trä och en stor del av möblerna är specialdesign­ade i syfte att fylla just Happys behov. Exempelvis har man löst en del av lagringsbehovet med hjälp av ihåliga sittmöbler och filtmattan på väggarna är både ljuddämpande och fungerar som anslagstavla för idéer som behöver nålas upp. Mitt i rummet finns ett podium med stora arbetsbord på. De få trappstegen upp till en annan nivå tjänar också som en mental avgränsning. Ibland behöver man kanske byta miljö en smula för att få nya tankar. Köket går i en annan stil än det övriga kontoret och här är belysningen mer dämpad och möblerna lägre. På så sätt blir det lättare att koppla av under lunchrasten och tänka på annat,­ vilket kan behövas under långa arbetsdagar.

Happys tjusiga kontor uppskattas inte bara av personalen. Miljöjägare har fått upp ögonen för lokalerna och TV har använt kontoret till olika filminspelningar.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter