Linda Neidert, Bygg-Göta Göteborg AB: En bra uthyrare ser möjligheter

Linda Neidert, uthyrare på Bygg-Göta Göteborg AB, pratar om missuppfattningar, hur hon möter en hyresgästs krav och om en ljus framtid för branschen.

Hur skulle du beskriva den optimala hyresgästen?

- Ett företag som man har ett långsiktigt samarbete med. Man har en god kommunikation och diskuterar nya lösningar allt eftersom lokalbehovet förändras över tiden.

Vilka missuppfattningar kan dyka upp i samband med en uthyrning och hur jobbar du för att undvika dessa?

- Det kan uppstå missuppfattningar om vad som ingår i avtalet och vem som ansvarar för olika delar i drift och underhåll. Det är viktigt att man går igenom avtalet innan och är tydlig med vad som gäller för lokalen och fastigheten.

Hur jobbar du för att möta en hyresgästs behov och krav?

- Jag försöker ta reda på så mycket som möjligt om företaget innan så att vi kan erbjuda det som kunden efterfrågar. Vi har olika fastigheter som kan uppfylla olika kravspecifikationer och försöker vara lyhörda för förbättringar.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

- Att träffa nya människor och företag i så många olika branscher! Jag gillar även förhandlingsprocessen och den där härliga känslan när avtalet slutligen undertecknas och man välkomnar en ny hyresgäst till oss.

Hur är en bra uthyrare?

- En bra uthyrare är intresserad, ser möjligheter, är ärlig och är en bra förhandlare. Att man är påläst om fastigheten och lokalen för att kunna se vilka förutsättningar som finns för ombyggnader, personantal, tekniska lösningar och så vidare. Man tar reda på lite om företagets verksamhet och behov så man vet vad kunden förväntar sig. Det handlar om att hitta rätt hyresgäst till rätt lokal.

Vad skulle du säga är det svåraste med ditt jobb?

- Att ibland behöva tacka nej till vissa intressenter. Det kan bero på lokalens utformning gällande brandkrav, ventilation, detaljplan med mera, eller hur företagets ekonomiska situation ser ut. Man önskar att man hade en lokal till alla.

Hur tror du framtiden ser ut för uthyrningsbranschen?

- Jag tror på en ljus framtid! Bygg-Göta är verksamma främst i Göteborg och här planeras det för mycket nyproduktion under de närmaste åren så det kommer att finnas massor att hyra ut. Göteborg är samtidigt en attraktiv stad med många företag som vill etablera sig.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter