Lagerprojekt i stockholm

Kombiterminal för alla byggs i Rosenberg

Inom logistikcentret Stockholm Nord i Rosersberg finns över en miljon kvm mark färdig att exploatera för lager- och logistik-anläggningar. Redan idag finns här bland annat DHL, Bonniers, Dustin, Nokian Tyres och Lidl:s nya centrallager.

Granne med Arlanda, E4 och Ostkustbanan ska nu en ny kombiterminal byggas inom området. Uppemot en halv miljard kronor ska satsas på detta nya logistikcentrum, som dimensioneras för att årligen kunna hantera 130 000 tjugofots-containers.

Den grundläggande idén är att i största möjliga utsträckning få containers till och från Stockholmsområdet på järnväg istället för med lastbil. Här kommer därför containers och trailers att byta transportsätt. Lyftas av och på lastbilar och järnvägsvagnar. Köras till och från hamnar. Kombiterminalen blir öppen för alla och innebär ett logistiskt och miljömässigt lyft för stockholmsområdet.

De fyra partners som nu tillsammans ska fullfölja planerna är markägaren KilenKrysset AB, NCC Construction Sverige AB, Gävle Containerterminal AB, och Scandinavian Ports & Terminals AB, som ska ansvara för driften av den färdiga terminalen.

Invigningen av kombiterminalen är planerad under 2013.

Attraktiv mark med goda kommunikationer

Saltmossen är en byggrätt lämplig för lager/logistik i Eriksbergs industriområde. Bygglov finns på 5 300 kvm. Byggrätten ligger i direkt anslutning till Brostadens befintliga fastighet Mästaren 1.

Här kan Brostaden uppföra en lager/logistikanläggning om 5 300 kvm med generösa parkeringsytor för bilburna kunder och medarbetare.

Eriksbergs industriområde ligger strategiskt placerat mellan E4/E20 och riksväg 258 i Botkyrka kommun. Här finns goda kommunikationer med buss till Tumba station och Alby Tunnelbanestation. McDonalds, ICA Maxi, Bauhaus och Husmässan finns i själva området.

Klimatsmarta logistik-lokaler i Jordbro

Axfast kommer att uppföra en modern och energieffektiv logistikanläggning om

19 000 kvm med bra läge i Jordbro. Anläggningen, som kommer att miljöklassificeras, kan delas upp i mindre enheter om

3 000-10 000 kvm.

Bygglovsansökan är inlämnad och byggstart planeras till hösten 2011.

Jordbro har ett bra kommunikationsläge till Stockholm och Nynäshamn via riksväg 73 samt till E4 via länsväg 259. Utbyggnad av Södertörnsleden pågår vilket förbättrar accessen till E4 ytterligare.

Jordbro Företagspark är södra Stockholms största industri- och logistikområde med ca 150 företagsetableringar. Som exempel kan nämnas Coca Cola, Frigoscandia, Green Cargo, Lagena Distribution, Åhléns Distribution och Dagab.

Byggrätt i Södertälje

Med ett bra läge i Hovsjö industriområde i Södertälje har SveaReal en byggrätt med möjlighet att bygga 4 000 kvm moderna lager- och logistikytor.

Det totala fastigheten är på 47 000 kvm med befintlig byggnad om 11 000 kvm lager och 3 000 kvm kontor.

Minilager byggs i Solna

Minilager i Stockholm AB utökar sitt utbud av praktiska förvaringsutrymmen för företag och privatpersoner och bygger nu nya förråd i olika storlekar. Alla förrådsutrymmen är torra och tempererade. Allt på marknivå så att kunder inte behöver använda hissar när de förflyttar sina saker.

Den nya anläggningen är belägen i Solna, Haga Norra, där Minilager redan har två förvaringsanläggningar i drift. Just närheten till E4 och city gör det lätt att komma dit från alla håll.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter