Kungsleden förvärvar fastigheter för 3 miljarder

Kungsleden förvärvar fyra fastigheter på Gärdet och en i Hammarby Sjöstad i Stockholm för 3 miljarder kronor. Säljare är Djurgårdsstadens Fastigheter AB.

Fastigheterna Rotterdam 1, Tegeludden 13, Stettin 5 och Stettin 6 ligger på Gärdet-Frihamnen och Godsvagnen 9 i Hammarby Sjöstad. Den totala uthyrningsbara arean är 96 000 kvadratmeter. Bland hyresgästerna märks bland andra Tullverket, Fortifikationsverket, Biz Apartment, Axfood samt Procter & Gamble och hyresvärdet uppgår till 200 miljoner kronor. Uthyrningsgraden idag är 92 procent och den genomsnittliga återstående hyreskontraktsdurationen uppgår till 4,4 år.

Fastigheterna på Gärdet-Frihamnen tillträds den 1 december och tillträdet av fastigheten i Hammarby Sjöstad sker efter att nybyggnationen är färdigställd vilket beräknas ske till våren 2017.

– Jag är oerhört stolt och glad över att vi nu lyckats förvärva ett kluster av fastigheter i ett av Stockholms största stadsutvecklingsområden och därmed väsentligt stärker vårt kunderbjudande i Stockholms innerstad. Genom förvärvet överträffar vi vårt expansionsmål för 2017 då vi når 27 miljarder i fastighetsvärde redan i år och mer än 40 procent av det totala fastighetsvärdet kommer att vara i Stockholm, säger Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.

Lånefinansiering för fastighetsförvärvet har avtalats i form av en sexårig kredit från Danske Bank till marknadsmässiga villkor.

Newsec var rådgivare till Djurgårdsstadens Fastigheter.

 

Pressmeddelande: Kungsledens Fastighets AB

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter