Kontorsmaskiner

I vårt andra tema fokuserar vi på kontorsmaskiner. Vi tittar bland annat på multimaskinernas för- och nackdelar, blickar in i framtiden, diskuterar dagens kärnvärden och presenterar några nyheter på marknaden. Bizhub c352 Bizhub C352 är ett driftsäkert system som levererar 30 respektive 35 sidor per minut av hög kvalitet i både färg och svartvitt. Den är utrustad med inbyggd efterbehandlare och tar därför väldigt liten plats och lämpar sig utmärkt för större arbetsgrupper eller avdelningar. Med Bizhub C352 effektiviseras även kommunikationen eftersom användarna kan skicka scannade dokument både internt och externt via e-post, till en FTP eller en användares personliga box. Emperon TM gör det möjligt för användarna att anpassa utskriftssystemen efter sina behov och miljöer. Med utskriftsteknologin går det att rippa ett nytt arbete samtidigt som andra skrivs ut.

www.konicaminolta.com Canon ir 2570 ci Canon iR 2570 Ci är den rätta multifunktionella utrsutningen för ditt kontor. 25 svartvita och 7 färgsidor per minut. Moduluppbyggd för att tillgodose olika krav och budgetramar.

www.danka.se Ricoh AF 3245C Ricoh AF 3245C kombinerar svartvit ekonomi med möjligheten till färgutskrifter. Trots alla funktioner är den ändå kompakt och enkel att använda. Oavsett om det gäller utskrift, kopiering, fax eller scanning kan alla användare enkelt utföra sina uppgifter med hjälp av den stora pekskärmen. Svartvita dokument skrivs ut med en hastighet av 45 sidor per minut, färgutskrifter med 35.

www..carllamm.se

TOSHIBA estudio3500c En ny högpresterande och lättanvänd färgcopyprinter med kompakt yttre. Utskriftshastigheten per minut är 35 sidor A4 i fullfärg och svartvitt. Upplösning på 600x600 dpi med 8 bitars teknik, med en helt nyutvecklad microtoner och modern fixeringsteknik. En efterbehandling som kan producera färdiga trycksaker, falsat och häftat. Kan kopplas upp trådlöst eller via bluetooth och har AES-kryptering som standard.

www.toshiba.se

freddie larsson

xerox partner

docuware AB

1. om man vill få tag på en begagnad maskin som ni säljer, hur går man tillväga då?

Man ringer något av våra försäljningskontor i Göteborg eller Borås eller besöker vår stora utställning i Mölndal.

2. Vad finns det för fördelar och nackdelar med multimaskiner?

Det är överevägande fördelar:

Ett och samma förbrukningsmaterial, mInskat utrymmeskrav, enkelhet i hantering i och med samma användarpanel för fax, skrivare, kopiering, scanning etc, en faktura på service och finansiering etc.

Det är emellertid viktigt att prata om multitasking i stället för multifunktion. Många maskiner på marknaden kan göra flera saker men inte alla kan göra flera saker - samtidigt. Den gamla påtalade nackdelen att går något sönder står man helt utan maskin, stämmer inte riktigt eftersom många funktioner ligger parallellt.

3. Är det stor skillnad mellan produkterna på marknaden?

Det finns många och stora skillnader mellan olika produkter och märken på marknaden. Man ska vara mycket noga när man pratar produktivitet. Uppgiven hastighet på en kopiator kan skilja sig mycket från verklig hastighet vid olika typer av jobb.

En annan stor skillnad är användarvänligheten där de olika leverantörernas lösningar och design skiljer sig kraftigt och kan medföra svårigheter och krångel för användarna. De vanliga uppgifterna en multifunktionsmaskin ska utföra är ganska likartade men det blir t ex större och större krav på mångsidighet, säkerhet och jämn kvalitet på såväl utskrifter som på den servicen de olika leverantörerna kan tillgodose.

4. garantivillkor och försäkring, vad gäller för privatpersoner och företag?

De flesta maskiner säljs i dag med ett till två års garanti men generellt kan sägas att det är stor skillnad på garanti och serviceavtal där garanti oftast inte innefattar toner m m.

Privatpersoner kan åberopa garanti enligt konsumentköplagen, men de serviceavtal företag tecknar på främst större maskiner omfattar mer än själva fabriksgarantierna. Sådana serviceavtal skiljer sig åt från leverantör till leverantör vilket är viktigt för kunderna att förstå.

5. vilka möjligheter till finansiering finns det?

De flesta maskiner över 15 000 kronor hyrs i dag. Mest för att det är smidigt och likviditetsfrämjande. En hyra går på driftsbudget medan köp är en investering som sedan skrivs av på fem år.

Det finns i dag en rad lösningar för finansiering i branschen; leasing, hyra, avbetalningsköp, funktionshyra etc. göran åslund konica minolta

1. om man vill få tag på en begagnad maskin som ni säljer, hur går man tillväga då?

De lokala försäljningsställena har oftast begagnade alternativ att erbjuda.

Vår direktförsäljning har en nationell lista med begagnat.

2. Vad finns det för fördelar och nackdelar med multimaskiner?

Multifunktionella system har både ekonomiska och användarmässiga fördelar. Ekonomiskt är det betydligt mer fördelaktigt att exempelvis investera i en Konica Minolta bizhub C352 som klarar kopiering och utskrift i färg och svartvitt, klarar scanning i fullfärg i en hastighet av upp till 65 original/min via dokumentmatare, inbyggd fax och möjlighet att e-posta och lagra dokument. Motsvarande produkter i "lösvikt" kostar minst dubbelt så mycket. Dessutom tecknas bara ett serviceavtal.

Användarmässigt är den stora fördelen att man bara behöver lära sig en enda produkt. Dessutom har ett multifunktionellt system så gott som alltid fler funktioner än de fristående produkterna.

Nackdelarna är samma som med alla multifunktiionella system. Går den sönder försvinner flera funktioner. Konica Minolta konstruerar därför produkterna med olika moduler, så går exemplelvis faxen sönder ska övriga funtkioner fungera som vanligt.

3. Är det stor skillnad mellan produkterna på marknaden?

Skillnaden på produkterna kan vid en första anblick te sig som små. Dock finns det ofta stora skillnader i hur användarvänliga produkterna är om man ska göra annat än att skriva ut och kopiera. Driftskostnader och driftsäkerhet är annars det som skiljer olika leverantörer åt.

4. garantivillkor och försäkring, vad gäller för privatpersoner och företag?

Köper en privatperson en produkt gäller konsumentköplagen och när ett företag köper gäller andra regler. Normalt tecknas ett s k servceavtal som täcker drift och eventuell felavhjälpning. Försäkring kan tecknas om så önskas.

5. vilka möjligheter till finansiering finns det?

Eftersom dessa produkter betingar ett relativt stort värde så finansieras ofta köpen via ett finansieringsbolag efter sedvanlig kreditprövning. stefan öhrn

office document

1. om man vill få tag på en begagnad maskin som ni säljer, hur går man tillväga då?

Oavsett om man ska köpa en ny eller begagnad maskin av oss så kontaktar man en säljare så man får hjälp att välja rätt maskin utifrån sin egen verksamhets behov.

2. Vad finns det för fördelar och nackdelar med multimaskiner?

Vi ser nog bara fördelar med integrerade maskiner, fördelarna är många:

- En investering, man slipper flera produkter.

- En maskin att lära sig.

- En leverantör.

- Ett ställe att kontakta vid service eller beställning av toner och tillbehör.

- Integrerade maskiner ligger långt fram i utvecklingen.

- Har efterbehandling, duplex och eventuell färg på både skrivare och kopiator.

Rädslan från kunder, som den enda nackdelen, är att "om den går sönder har vi ingen maskin". Men det har vi löst så att våra kunder får omgående hjälp via vår "Helpdesk". Löser vi inte problemet där är vi snabbt på plats eftersom vi har en rikstäckande service.

3. Är det stor skillnad mellan produkterna på marknaden?

Produkterna skiljer sig en del åt beroende av leverantör, men det som skiljer sig mest är servicen och det är det man ska titta på när man väljer maskin.

4. garantivillkor och försäkring, vad gäller för privatpersoner och företag?

Vi arbetar bara mot företag. Till alla våra maskiner, både nya och begagnade, erbjuder vi våra kunder ett serviceavtal. Det innebär att oavsett problem så kommer vi ut till kunden och åtgärdar det.

5. vilka möjligheter till finansiering finns det?

Vi erbjuder alla typer av finansiering, men det som uppskattas mest och den typen som ökar mest är så kallad funktionshyra. Funktionshyra innebär att jag som kund får alla kostnader, både produkter, tjänster och service, på en faktura. Det ger våra kunder en total kontroll på alla kostnader och och innehåll runt sin dokumenthantering och bara ett avtal att hålla reda på.

måns sjöstedt

carl lamm

1. om man vill få tag på en begagnad maskin som ni säljer, hur går man tillväga då?

För att få tillgång till en begagnad maskin, kontaktar man något av våra 45 kontor i landet.

2. Vad finns det för fördelar och nackdelar med multimaskiner?

Fördelarna med integrerade maskiner är många:

- Maskinen tar mindre plats.

- Lägre driftskostnad.

- Enkelt: fax, scanner, kopiator och skrivare i samma maskin, dessutom möjlighet till färg.

- Miljövänligt.

- Investeringen är lägre.

- Ett serviceavtal.

- En kontaktperson för både försäljning och service.

3. Är det stor skillnad mellan produkterna på marknaden?

Det kan vara skillnad, beroende på vilket behov kunden har och storlek på utrustning.

Det är också stor skillnad på kvaliteten på servicenivån och servicegrad beroende på vilket företag som levererar.

4. garantivillkor och försäkring, vad gäller för privatpersoner och företag?

Detta varierar beroende på om kunden väljer att köpa eller hyra. Vid köp gäller företagets egen försäkring. Vid hyra kan man teckna en separat försäkring från oss om kunden önskar. Normala garantivillkor med ett år gäller – om inte annat är upphandlat.

Carl Lamm AB vänder sig endast till företagsmarknaden.

5. vilka möjligheter till finansiering finns det?

Det finns många olika möjligheter till finansiering. Hyra, leasing, funktionshyra, klickavtal och flexibel avskrivning.

Det finns stora möjligheter till att kundanpassa finansieringslösningar efter varje specifikt önskemål från kunden.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter