Kontorshotellet Arkipelagen nu på Hisingen

Arkipelagen Företagscenter i Sisjön är i dag basen för 200 företag. Med idén om att det ska vara roligt att gå till jobbet har kontorshotellet sedan 2003 satsat på inredning, service, sociala events, nätverkande och trivsel. Sedan januari finns Arkipelagen även på Hisingen, på Hildedalsgatan 2, med samma vision och kultur innanför väggarna.

- Att efter alla år i Sisjön nu fått möjligheten att öppna Arkipelagen även på Hisingen är verkligen jätteroligt, konstaterar Daniel Carlsson. Vi har blåst ut allt, byggt upp lokalerna från grunden, och kunnat få det precis som vi vill ha det. Dessutom i ett läge där det just nu pumpas in miljarder. Nya Backaplan och alla nya bostäder som byggs här, det kan inte bli fel.

Både Daniel Carlsson, Åsa Janblad och Jonas Hagelin har varit inblandade i projektet och berättar bl a om ny ventilation och om glasväggarna från Moelven som skapar en ljus och modern känsla.

- Man känner igen sig från Sisjön, säger alla tre, men syftar lika mycket på känslan innanför väggarna. Arkipelagens kultur.

- Man ska tycka om att vara här, det ska kännas gott, beskriver Åsa Janblad.

Visionen är att skapa affärsnätverk och många fördelar även för hyresgästerna på Hildedalsgatan, att koppla ihop Arkipelagen Hisingen med Sisjön.

- Det är framgångsreceptet, tror Daniel Carlsson. Arkipelagen på Hisingen ska inte blir en solitär. Vi tror mycket på själva mötet mellan människor, det är det som genererar energi och affärer. Och vår produkt är energi!

gruppen

gruppen

Flexibla avtal

Men trots gedigen erfarenhet sedan Sisjön öppnade 2003 handlar det om att lära sig längs vägen, menar Daniel Carlsson.

- Det hade inte hjälpt med ett styrdokument för hur vi ska driva Arkipelagen Hisingen, det är verkligheten som styr. Allt handlar om hur vi kan supporta våra hyresgästers prestation.

17 rum av 22 är redan uthyrda.

- Det har gått ännu bättre än väntat, konstaterar Åsa Janblad. Alla jag har visat lokalerna för har skrivit avtal.

På Hildedalsgatan 2 finns det rum på både 10 kvm, 15 kvm och ett på 20 kvm. Möbler står man för själv eller så hyr man även dem. 20 parkeringsplatser finns tillgängliga och ingår i hyran. I hyran ingår även tillgång till sin arbetsplats 24 timmar om dygnet, kök, skrivare, kopiering, nätverk, städning och Sisjöns alla funktioner,

t ex samtliga konferensutrymmen, nätverksträffar m m.

- Alla basbehov ingår i våra avtal kan man säga, menar Jonas Hagelin. Utöver det har vi valt att satsa på bra maskiner så vårt kaffe är riktigt gott, något vi tycker är ett mervärde. Dessutom till ett bra pris.

Avtalen skrivs löpande på sex månader, men i praktiken är det flexibilitet som råder.

- Vi är ute efter en lösning, menar Daniel Carlsson. Om en hyresgäst behöver flytta frågar vi när de vill komma ur sitt kontrakt och så jobbar vi efter det. Vi vill ju att det ska vara fullt hos oss, tomma rum ger ingen energi. Så i realiteten är det en uppsägningstid på två-tre månader som gäller.

Rätt förutsättningar

På Arkipelagen Hisingen finns ingen bemannad reception.

- Eftersom vi inte har någon bemanning gäller det istället att skapa rutiner så att det inte föds onödiga frågor, menar Daniel Carlsson.

En av hyresgästerna, Gun Wimmerstedt Roos, har dock fått extra ansvar och tar hand om allt från påfyllning av kaffe till att köpa den så viktiga fikan på torsdagar. En av anledningarna till trivseln, och den speciella andan.

- Torsdagsfikan är viktig, det är en av de sakerna som skapar den här go´a känslan vi vill åt, ler Åsa Janblad. I Sisjön knackar vi på alla 300 dörrar varje torsdag kl 15.

- Allt handlar om att hyresgästerna ska hitta en positiv känsla, säger Daniel Carlsson. Ger vi de rätta förutsättningarna är det här precis rätt ställe att testa sin affärsidé på. Många tar steget hit efter att ha suttit hemma och jobbat. Och här på Arkipelagen Hisingen är det dessutom extra nära och bekvämt. Vår första hyresgäst såg vår vepa från sitt köksfönster.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter