Kontorshotell med inbyggd atmosfär

L2 Fastigheter har öppnat upp kontorshotellet Atmosfär i Mölndal. Huset, med sitt karaktäristiska klocktorn, ligger på Johannefredsgatan, väl synligt och lättillgängligt från Söderleden. Här kan man hyra ett eller flera rum, möblerade eller inte. Med tydliga, trygga och flexibla avtal sitter man bra till – utan att sitta fast. Gemenskapen får man på köpet.

Atmosfär på Johannefredsgatan.

Atmosfär på Johannefredsgatan.

Konceptet kontorshotell är till för de som har andra prioriteringar än lokaladministration, som kanske precis växt ur sin lokal eller vill prova sina vingar utanför hemmets fyra väggar.

- Vi tycker att det ska vara lätt att hyra kontor, berättar Mikaela Widell, Kundansvarig L2 Fastigheter. Hos oss kan du börja arbeta i ett etablerat och trivsamt område samma dag som du flyttar in och vi erbjuder en prisvärd paketlösning. Här har du tillgång till konferensrum, lounge och fullutrustat kök, liksom bredband och inbrottslarm. Du väljer själv om du vill hyra ett rum med eller utan möbler. Kostnaden är 3 000 kr/mån för ett litet omöblerat rum på 9 kvm. Vill man ha det möblerat tillkommer 500 kr. Det finns också större rum på 13-15 kvm lediga.

Foto: Jörgen Hinder

Foto: Jörgen Hinder

Expansion aktuell

I april tog L2 Fastigheter över huset på Johannefredsgatan från Platzer. I juli öppnade man dörrarna till det nyrenoverade kontorshotellet Atmosfär. Totalt 25 kontorsrum, tre mötesrum, två kök och två loungeytor står till förfogande och redan nu tittar man på en expansion i samma hus.

- Just nu är ett tiotal kontorsrum fortfarande lediga och givetvis kommer vi i höst främst att koncentrera oss på att hitta hyresgäster till de rummen. Men till årsskiftet hoppas vi kunna sätta igång med renoveringen av ytterligare en del i huset. Här kommer vi antagligen att satsa på lite större rum för minst två personer och kanske även lite mer öppna ytor. Mycket är redan i ordning, bland annat är ett nytt kök på plats.

Många möjligheter

Om allt utvecklas enligt plan efter expansionen kommer L2 Fastigheter även att satsa mer på nätverkande.

- Möjligheterna är många, konstaterar Mikaela Widell. Vi vill skapa en härlig arbetsplats där man ska känna gemenskap och även kunna skapa affärsmöjligheter. Det är därför vi gärna ser en mix av många olika typer av företag här. För oss är det också viktigt att se varje hyresgäst och att vi får vara delaktiga i deras utveckling.

Gillar läget

Atmosfär ligger väl synligt vid Söderleden, i huset med klocktornet på taket.

Mikaela Widell, L2 Fastigheter

Mikaela Widell, L2 Fastigheter

- Läget är jättebra, konstaterar Mikaela Widell. Det är lätt att ta sig hit, både med bil, buss eller cykel. Kommer man med bil väljer man Fässbergsmotet eller Åbromotet och slipper den värsta trafiken. Dessutom ligger området inte så långt ifrån Göteborgs centrum och nära Mölndals innerstad, med allt som händer där.

Läget och synligheten har även inneburit en del spontana förfrågningar.

- Vi har hittills inte hunnit marknadsföra oss så mycket men några har bara råkat köra förbi, sett våra vepor och gillat läget. De som varit här och tittat är väldigt positiva och alla som hittills flyttat in trivs jättebra. Jag tror verkligen på Atmosfär, det ska bli väldigt kul att utveckla det här kontorshotellet, avslutar Mikaela Widell.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter