Kontor utöver det vanliga

Malmö Live är något väldigt speciellt, ett kvarter i storstadsskala fyllt med evenemang, fart och puls - en ny attraktion i Malmö. Så beskriver Sofia Ekerlund, marknadsansvarig på Skanska Öresund, det kvarter som de är i färd med att bygga på Universitetsholmen.

Skanska bygger kontorshuset vid Malmö Live. Bild: Dorte Mandrup Arkitekter

Skanska bygger kontorshuset vid Malmö Live. Bild: Dorte Mandrup Arkitekter

Kvarteret Malmö Live rymmer ett stort hotell med 444 rum och en skybar på 25:e våningen, kongress- och konserthus i världsklass, två bostadshus, ett kontorshus om 10 000 kvm samt restauranger och service.

– Det blir ett levande kvarter då de olika verksamheterna befolkar området vid olika tidpunkter på dygnet. Det kommer att bli en ny mötesplats i Malmö med fokus på kultur. Med sitt ypperliga läge, nära både centralstationen och den gamla citykärnan är detta också en utmärkt plats för både företag och boende. Det blir ett välkomnande kvarter, dit både Malmöbor och besökande kan komma. Malmö blir genom sitt erbjudande i Malmö Live en stad att räkna med internationellt, säger Sofia Ekerlund.

4 juni 2015 invigs hela kvarteret Malmö Live.

Sofia Ekerlund, Marknadsansvarig, Skanska Öresund

Sofia Ekerlund, Marknadsansvarig, Skanska Öresund

Design och funktion

Skanskas målsättning med kontoren vid Malmö Live är att erbjuda något utöver det vanliga när det gäller kontorshus i Malmö. Fokus har lagts på sammanhang, design och funktion.

– I kontorslokalerna vid Malmö Live ska framgångsrika företag kunna fokusera på sin kärnverksamhet, samt öka möjligheten att rekrytera de bästa medarbetarna och stärka företagskulturen och varumärket. Detta möjliggörs genom husets servicekoncept, vi kallar det att jobba femstjärnigt.

Design har varit en viktig parameter i hela kvarteret, från internationellt erkända arkitekter för byggnaderna till planeringen av utemiljön. Kontorshuset är ritat av den prisbelönta danska arkitekten Dorte Mandrup.

– Det är en unik byggnad med en fantastisk fasad. Inifrån huset har hyresgästerna fantastiska utblickar mot den puls och rörelse som kommer att finnas på Malmö Lives torg, Öresundsbron, Slottsparken och Gamla Västers takåsar, beskriver Sofia Ekerlund.

Yteffektiva kontor

Huset är pre-certifierat på den högsta nivån Platinum inom LEED samt EU Green Building.

– Hög kvalitet och hållbara lösningar är en självklarhet för oss på Skanska.

Kontorslokalerna blir yteffektiva och flexibla med ett utmärkt inomhusklimat. I atriet, husets hjärta, kommer det att finnas en bemannad reception som tar emot besökare och arbetande i huset. I atriet ska man också kunna slå sig ner och arbeta, hålla informella möten och njuta av en god kopp kaffe.

– Ungefär hälften av ytorna är idag uthyrda och det pågår förhandlingar för i stort sett alla resterande ytor i huset. I juni 2015 kommer de första hyresgästerna kunna flytta in, konstaterar Sofia Ekerlund.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter