Kontor på första parkett i nytt läge

Under projektnamnet Älvporten kan Vasakronan snart presentera nya ytor på marknaden. 2017 står 7 000 kvm moderna kontor redo att ta emot hyresgäster. Mitt i stadens nya gångstråk med utsikt över en av Göteborgs vackraste platser.  

Ytorna ligger i Läppstiftet, Vasakronans profilfastighet, ett hus som för med sig en viss förväntan.

- Att komma ut med 7 000 kvm på den här marknaden, med det bästa vi kan erbjuda, känns väldigt, väldigt positivt, konstaterar Daniel Jighede, Uthyrningschef Vasakronan.

 

Flexibelt och anpassat

Det ikoniska Läppstiftet byggdes 1989 och delen som nu omvandlas byggdes för en enda hyresgäst och innehöll främst cellkontor. Nu är det dock dags att anpassa ytorna efter dagens moderna arbetssätt, menar Daniel Jighede.

- Sättet att arbeta har verkligen förändrats sedan slutet av 80-talet och nu tar vi tillfället i akt och bygger in den flexibilitet som huset verkligen har saknat.

Vasakronan kommer att presentera kontor främst med öppna landskap och kommer även att dela upp våningsplanen så att upp till fem företag kan få chans att hyra in sig.

- Vi lägger igen runt hissarna och glasar in ljusgårdarna vilket gör att man kommer att kunna röra sig över planet på ett helt annat sätt. I teorin skulle man kunna skapa åtta lokaler på de fem våningsplanen, men vi kommer att satsa på att skapa fem eller sex. Från en mindre på 150 kvm upp till det största våningsplanet på 2 800 kvm. Men möjligheterna blir många, vi bygger verkligen in en helt ny flexibilitet. En hyresgäst kommer exempelvis även kunna sitta i mittskeppet, på flera våningar.

Showroom visar standarden

De första ytorna blir inflyttningsklara först 2017 men redan i dag kan Vasakronan bjuda in intresserade, potentiella hyresgäster till en helt inredd visningslokal.

Daniel Jighede

Daniel Jighede

- En av Vasakronans topp fem-utmaningar i år är att underlätta för kund och att numera alltid visa lokaler som är anpassade, och i princip färdiga för inflyttning, är ett led i det. I den här lokalen visar vi upp den standard man kan förvänta sig i Älvporten. Vi satsar exempelvis på fönsterbänksinklädnader, ekpartier, gedigna stenskivor m m och har även ett bra samarbete med Kinnarps. De använder detta som ett showroom och via dem kommer vi även kunna erbjuda bra paket för blivande hyresgäster, förklarar Daniel Jighede.

Vardagsrum och möten

Förutom läget har Läppstiftet i sig många kvaliteter som inte utnyttjas till fullo i dag. Men även det vill Vasakronan ändra på.

- Hela den gemensamma ytan i markplan borde exempelvis kunna bli ett vardagsrum för alla i huset, menar Daniel Jighede. Vår ambition är att göra det till en loungeyta med alla bekvämligheter och nödvändig teknik. Här ska man kunna sitta och jobba i fina miljöer och även ha tillgång till mindre mötesrum.

I källaren finns redan i dag utmärkta konferensytor. Här erbjuder Coor Konferens helt nya möteslokaler, två större hörsalar och break up-ytor, både för hyresgäster och externa företag.

Ny entré och nytt gångstråk

Vasakronan satsar också på att ge huset en ny entré ut mot Operan.

- Huset har verkligen saknat en entré på den här sidan. Det här är ju en av Göteborgs allra vackraste platser, menar Daniel Jighede. Här lägger vi också igen bjälklaget och skapar på så sätt en fantastisk yta ut mot vattnet, gästhamnen och operahuset.

Att skapa en entré ut mot Operan harmonierar även med de nya planerna för Göteborg.

- Dagens centrum kommer att förflyttas ner mot vattnet och leden, som är en barriär i dag, kommer att grävas ner. Det här läget blir centrum för ett helt nytt område och utvecklingen kommer att gå relativt fort. Planerna för Göteborg framöver, bl a med nya Hisingsbron och utvecklingen av Gullbergsvass, innebär också att ett nytt gångstråk skapas precis här utanför, avslutar Daniel Jighede.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter