Klipporna tar form

De tre huskropparna ska ge visionen av klippor uthuggna från ett och samma stycke. Skanskas kontorshus Klipporna, som kommer att bli ett av Hyllies tydliga landmärken, håller på att ta form. Första etappen är färdigställd, etapp två pågår och etapp tre kommer att knyta ihop projektet som slutförs i början av 2016. I sommar flyttar Skanska själva hit, nästa år följer Siemens efter. Uthyrningsarbetet är i full gång och det finns gott om möjligheter för företag som söker nya utsikter.

Illustration: Henning Larsen Architects

Illustration: Henning Larsen Architects

I direkt anslutning till stationstorget och Citytunnelstationen i Hyllie sätts människan och miljön i fokus. Här erbjuder Skanska kontorsytor som gör skillnad för företag som ställer krav både på miljö, kvalitet och läge. Klipporna intar platsen med sina tre byggnader på totalt 18 000 kvm, sammanbundna med en gårdsmiljö fylld med träterrasser, grönska och biotoper för urbana miljöer. Väl utvalda växter och material skapar en gård som både ska inspirera och bidra till en arbetsmiljö utöver det vanliga.

- Huset är fantastiskt, konstaterar Jessica Andersson, Marknadsansvarig Skanska Öresund. Både rent designmässigt, materialmässigt och teknikmässigt. Vi har jobbat med alla de frågorna för att få den bästa produkten på marknaden.

Illustration: Henning Larsen Architects

Illustration: Henning Larsen Architects

Läge, miljö och nytänk

Byggnaden är designad av danske arkitekten Henning Larsen som använt sig av en stilren, nordisk arkitektur som bl a innebär stora ljusinsläpp, vilket kommer att ge företagen i huset nya utsikter. Skyltläget är ypperligt, synbart även från långt håll. De tre byggnaderna ligger ovanpå en bottenvåning med butiksytor, plus ett källarplan med parkering.

Klipporna, som kommer att bli ett av Hyllies mer markanta landmärken, ligger utmed Hyllie Boulevard och blickar ut mot Hyllie stationstorg med Point Hyllie, söder om torget, som närmaste granne. Och med Malmö C endast sex minuter bort med tåg, plus möjligheten att nå Köpenhamn på 25 minuter, är läget som klippt och skuret för internationella företag, tror Jessica Andersson.

- Det är en de stora fördelarna med Klipporna, läget och de fantastiska kommunikationerna. Hyllie är perfekt att kunna erbjuda de företag som kanske i dag sitter inne i centrum, men som egentligen inte behöver det eftersom deras kunder inte finns där. För de är det kanske istället viktigare med ett synbart, kommunikationsnära läge som innebär nytänkande och en möjlighet att få exakt de kontorsytor de vill ha och faktiskt behöver.

Möjligheten att påverka planlösningen i kontorshuset för framtida hyresgäster är stor och tas fram gemensamt efter vilka behov som finns. I dag finns det lediga ytor från 500 kvm och uppåt. Klipporna certifieras både enligt LEED, nivån Platinum, och EU GreenBuilding och kommer att ha en energianvändning som är 50 procent lägre än gällande normer.

Jessica Andersson, Marknadsansvarig Skanska Öresund

Jessica Andersson, Marknadsansvarig Skanska Öresund

Etapp två pågår

Just nu pågår etapp två, som omfattar

7 000 kvm, och i höstas skrev Skanska ett 10-årigt avtal med Siemens som flyttar in våren 2015.

- En flytt till Hyllie är för oss en satsning på framtiden. I Klipporna får vi hållbara lokaler vilket ligger i linje med våra värderingar, dessutom får vi ett kontor med vår teknologi samt bra kommunikationer i synbart läge, säger Maria Baldin, Informations- och hållbarhetschef på Siemens AB, i ett pressmeddelande.

- Siemens flyttar in på plan två och tar även halva bottenplanet, berättar Jessica Andersson. Sista etappen kommer stå klar i början av 2016.

Till sommaren lämnar Skanska själva sina lokaler vid Drottningtorget till förmån för Hyllie och Klipporna.

- Det ska bli väldigt spännande att flytta hit, tycker Jessica Andersson. Att få byta horisont och få möjligheten att börja jobba aktivitetsbaserat. Här kommer vi att kunna jobba som vi lär.

Att våga satsa

Med Hyllie har man förvandlat odlingsbar åkermark till en helt ny stadsdel och viljan är stor att skapa något bra.

- Vi, tillsammans med Malmö Stad och de andra aktörerna här, tar vårt ansvar och vågar satsa, menar Jessica Andersson. Vi skapar ett attraktivt, levande område redan från början både gällande kontorslokaler och bostäder.

- Byggandet av bostäderna har nu tagit fart och flera kontorsprojekt förutom Klipporna är på gång, så det är full fart.Bl a börjar de två hotellen skjuta i höjden, så skylinen håller på att förändras ganska dramatiskt. Hyllie utvecklas absolut på rätt sätt!

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter