K 21 lyfter sina hyresgäster

Husvärden startade projekt Krokslätts Fabriker Söder med att bygga kontorshuset

K 21 på 13 600 kvm. Ett unikt hus, ritat av Gert Wingårdh, med klimatsmarta lösningar i alla led och certifierat enligt både GreenBuilding och Miljöbyggnad nivå guld. Vi har hälsat på hos ett par av de inflyttade hyresgästerna och pratat med Lennart Larsson, VD Husvärden, om nästa steg i fabriksområdet.

FINAL_9544

FINAL_9544

SEB

SEB

I 38 år hade SEB huserat vid Mölndals Torg, men med de nya lokalerna bygger man för framtiden.

- I våra gamla lokaler hade vi svårt att ta emot kunder och jag hade t o m svårt att locka ny personal till oss. Här sitter vi perfekt, i ett läge där det händer mycket, med flera 30-minuters parkeringsplatser utanför huset, dessutom är det 700 parkeringsplatser på gång i p-huset. Och precis utanför går både spårvagn, bussar och Flexlinjen. Vi trivs verkligen jättebra! Vi kan se ut mot företagen som vi vill knyta till oss, bara det är ju en stor motivator. Och Green Room kommer vi att få stor glädje av. Här kan vi bara gå ut och koppla av, äta lunch, mingla, fika eller ha inofficiella möten. Jag tror att vi ska börja odla tomater här också, skrattar Tarja Kälvelid. Tänk vad häftigt!

- Dessutom betalar de mindre i hyra eftersom de nu hyr 500 kvm, en tredjedel av ytan de hade förut, konstaterar Lennart Larsson nöjt. Det är fördelen med effektiva lokaler!

terrass

terrass

Framtida projekt

Husvärden vill med Krokslätts Fabriker Söder skapa ett samhälle i miniatyr och först ut var alltså det gröna kontorshuset

K 21. Med det lyckade projektet i bakfickan ser VD Lennart Larsson framåt.

- Vi har fortfarande möjlighet att skapa en del mindre kontorsytor inne på det befintliga området, men nästa steg är att börja bygga bostäder när vårt parkeringshus står klart.

Med bostäder vill Husvärden skapa liv dygnet runt. Visionen är en klimatsmart livsstil i en miljö som präglas av blandstad, där bostäder, verksamheter och service delar yta och har gemensamt tydligt fokus på hållbarhet. Ett lamellhus och fem punkthus, sammanlagt 200 lägenheter, planeras.

- Jag hoppas att detaljplanen ska vinna laga kraft innan årsskiftet.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter