Köpenhamn - nav i Öresundsregionen

Bild: Norrporten

Bild: Norrporten

Köpenhamn är navet i utvecklingen för Öresundsregionen och de senaste åren har ett flertal av nordeuropeiska huvudkontor valt att etablera sig här. Även flera svenska fastighetsägare har valt att gå in på den danska marknaden.

Urval av pågående projekt:

- Huvudkontoret för FNs Norra Europadivision är startskottet för en ny stadsdel som kommer att bestå av ca 100 000 kvm moderna kontorsytor, plus hotell och bostäder.

- Örestaden fortsätter sedan några år att växa fram fem kilometer från centrum. Här skapas både handels- och kontorsytor.

Företag: Hittills har tillväxten varit störst för företag inom bioteknik, läkemedel, miljöteknik, datavetenskap och telekommunikation.

Service: I Köpenhamn hittar du restauranger med kök från hela världen. Här finns ett stort utbud av caféer, krogar och restauranger.

Kommunikationer: Stadsbussar kör över hela Storköpenhamn och avgångarna är väldigt täta. Med bil eller tåg når man Sverige på 30 minuter med Öresundsförbindelsen och det finns stor valmöjlighet av färjor hit från England, Irland, Tyskland, Norge och Polen. Copenhagen Airport, är den mest betydelsefulla flygplatsen i norra Europa och ligger åtta km sydost om Köpenhamn.

Snitthyra kontor: 1 550 kr/kvm

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter