Köpcentrum av internationell toppklass

I Arenastaden invigs i september 2015 Mall of Scandinavia med 250 butiker på en 100 000 kvm stor yta. Enligt fastighetsägaren Unibail-Rodamcos vision ska det bli Europas bästa köpcentrum. Intresset för etablering har varit stort, men ännu finns möjlighet att hyra in sig.

Unibail-Rodamco bygger Mall of Scandinavia i Arenastaden. Bild: TenjinVisual

Unibail-Rodamco bygger Mall of Scandinavia i Arenastaden. Bild: TenjinVisual

Mitt i Arenastaden i Solna bygger Unibail-Rodamco ett köpcentrum med målsättningen att bli Europas bästa.

– Mall of Scandinavia blir det första nya köpcentret som byggs helt från grunden i Stockholmsområdet under de senaste 20 åren. Övriga har varit ut- eller ombyggnationer av redan befintliga. Dessutom blir det Skandinaviens absolut största köpcentrum med sina 250 butiker och ungefär 100 000 kvm, säger Lars-Åke Tollemark, VD, Unibail-Rodamco Nordic.

Arenastaden är det område som växer absolut snabbast i Stockholm både vad gäller bostäder och arbetsplatser. Därmed är behovet av handel väldigt stort här, menar han.

– Här finns en extremt bra grund för att göra bra affärer och det är förstås det viktigaste argumentet för att etablera sin butik i Mall of Scandinavia. Den andra stora fördelen är det unika läget och infrastrukturen. Så här stora köpcentrum brukar normalt sett hamna långt ifrån stadskärnorna, Mall of Scandinavia däremot ligger väldigt nära stan, endast två hållplatser med pendeltåget från Stockholm Central. Dessutom ligger det mitt i korsningen av E4 och E18. Så infrastrukturen här är förmodligen den bästa i hela Sverige. Skulle man peka på en plats där det ska ligga ett köpcentrum så är det här.

Det är tydligt att Unibail-Rodamco tror starkt på Mall of Scandinavia då de satsar stort. Projektet är det största i deras internationella portfölj och drygt fem miljarder svenska kronor investeras.

Lars-Åke Tollemark, VD, Unibail-Rodamco Nordic

Lars-Åke Tollemark, VD, Unibail-Rodamco Nordic

Internationell toppklass

Fokus ligger på att få stora internationella hyresgäster liksom starka svenska och skandinaviska varumärken till köpcentret. Intresset för att etablera sig i Mall of Scandinavia är mycket stort och några av dem som redan tecknat hyreskontrakt är Gant, Volt, Odd Molly, Superdry, Michael Kors och Starbucks. En av galleriagångarna kommer domineras av flaggskeppsbutiker med imponerande åtta meter höga butiksfronter.

Förutom det stora antalet butiker kommer Mall of Scandinavia, när det lönehelgen i september 2015 slår upp portarna, kunna erbjuda ett brett underhållnings- och serviceutbud.

– Stockholm får ett köpcentrum av absolut yttersta internationella toppklass med en av Nordens största biografer, en jättestor sportbar, ett restaurangkluster som täcker ungefär 9 000 – 10 000 kvm med en helt annan typ av matupplevelser än köpcentrum tidigare erbjudit. De många olika inslagen i köpcentret gör att Mall of Scandinavia kommer vara levande i stort sett dygnet runt, säger Lars-Åke Tollemark.

Miljö att trivas i

Unibail-Rodamco har satt höga krav på bygget, målet är att t ex nå nivån Excellent i en BREEAM-certifiering.

Kraven och målen är lika höga vad gäller kvalitet på den nordiskinspirerade arkitekturen samt upplevelsen och man har arbetat nära arkitekterna.

– Otroligt stor vikt läggs på designen av interiören vilket gör insidan av Mall of Scandinavia till ett kapitel för sig. Samtliga miljöer som skapas är storskaliga, men vi fokuserar mycket på att man som människa ska trivas i den här miljön.

Det som dock kommer prägla upplevelsen mest av allt när man besöker Mall of Scandinavia är enligt Lars-Åke Tollemark att det ständigt kommer vara full fart.

– Det kommer hela tiden pågå oerhört många olika former av aktiviteter, event och gästspel.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter