Känslan av hemma på Rica Hotel No.25

Rica Hotel No.25 i Göteborg, med sina 112 rum och två konferensrum, är hotellet för dig som vill komma hem. Personligt, hemtrevligt, tryggt, lugnt och gott. Om ni väljer att lägga er konferens här blir ni omhändertagna enligt konceptet c/o Rica, i en annorlunda och kreativ konferensmiljö med vidsträckt utsikt över Göteborg. 

Brasa

Brasa

c/o Rica

För konferensgästen finns det två konferensrum att tillgå, ett större för upp till 40 personer och ett mindre grupprum. Båda ligger längst upp i hotellets takvåning med bjälkar och ljusinsläpp från stora fönster som i alla väder bjuder på en generös utsikt över Göteborgs takåsar. Inredningen skiljer sig mycket från traditionella konferensavdelningar och känslan av hemma blir även här omedelbar när hissarnas dörrar öppnas.

- Namnet på vårt möteskoncept är c/o Rica och ska kommunicera två saker, berättar Helena Hallberg. Vår affärsidé inom möten är att sälja tillfälliga adresser, för de gånger man vill, måste eller bör lämna kontoret. c/o Rica står också för ”care of”, i någon annans händer. Det betyder att man med förtroende ska kunna lägga mötet hos oss och själv fokusera på innehållet, medan vi tar hand om det praktiska. Vi ser till att gästerna trivs, att deras behov tillgodoses och att allt fungerar. Vi har en så pass liten konferensavdelning så hos oss får man vara i fred, här råder ett lugn och en avslappnad känsla. Efter en tvådagarskonferens tycker vi nästan att vi känner våra gäster. Många tycker att vår mötesmiljö skapar både kreativitet och harmoni, det är väldigt roligt.

Maten i fokus

Vill man boka in andra aktiviteter under konferensen hjälper givetvis Helena Hallberg med personal gärna till.

- Det vanligaste är att man kombinerar konferensen med bowling på Star Bowling som ligger granne med oss. På sommaren öppnar vi också vår fina sommarbar på innergården.

Är man dessutom ett sällskap som uppskattar mat och dryck blir konferensupplevelsen än bättre, enligt Helena Hallberg och Simon Luchmun, Food & Beverage Manager. Då kanske man vill avsluta dagen med en vinprovning?

- Vi satsar mycket på maten som ofta är nordisk, ekologisk och närproducerad, beskriver Simon Luchmun. Vi är angelägna att ta vara på det som finns omkring oss, det blir därför mycket fisk och skaldjur. Konferensmaten blir ofta skräddarsydd eftersom vi utgår från våra gästers önskemål. Vi serverar alltid förrätt och varmrätt med kaffe och kaka som avslutning. Att få en lite längre paus mitt på dagen upplever många som positivt, samtidigt som man får en chans att byta miljö och uppleva en ny del av hotellet.

matsal

matsal

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter