JERLOV - Ett kontor i förändring

Dörren längst upp på Vallgatan 30 är oansenlig, det känns som att öppna dörren till vinden. Tills man kommer in. Väl innanför har reklambyrån Jerlov skapat ljus och rymd på ett tusental kvadratmeter i två plan. Här fanns ingenting när vi skulle börja forma kontoret, berättar Lotta Peterson, produktionsledare.

Så i samarbete med fastighetsägaren Bygg Göta och Arkitektbyrån växte idéerna, väggarna och inredningen fram ur ingenting. Från Jerlov var två personer delaktiga i arbetsgruppen och byrån kunde på så sätt vara med under hela processen och hade stor chans att tycka och påverka. Något man ansåg var viktigt.

- Vi flyttade från ett inte så funktionellt kontor på tre plan och den stora förändringen vi ville åt var att kunna sitta öppet så att alla kan vara delaktiga i processen.

Något som både har positiva och negativa sidor, men som överlag har bidragit till ett effektivare och bättre arbetssätt.

- Det bästa är nog att här är så öppet men att det samtidigt finns möjlighet att dra sig undan, menar Lotta Peterson.

Reklambyråns lokaler ligger i två våningar med fikarum, bar, terrass och konferensutrymme på övervåningen, allt med skön utsikt över innerstan. Större delen av nedervåningen är ett enda stort kontorslandskap som avgränsas med hjälp av flyttbara hyllor där baksidan är tapetserad med handmålade tapeter. Här finns också ett par rum att dra sig tillbaka till några trappsteg upp, en soffhörna, lekrum för barnen och en platå med saccosäckar. Allt i vitt med detaljer i rosa och turkost.

Men efter att ha suttit under takåsarna på Vallgatan 30 sedan 2002 känner man att det snart är dags för en förändring, en liten face lift. Arkitekter har kopplats in som ska fundera över möjligheten att effektivisera ytorna och tanken är att sätta samman en projektgrupp även denna gång.

- Att inte vara statisk och forma det färdiga kontoret på en gång är viktigt. Jag tycker man ska planera att göra om med jämna mellanrum så att man inte tröttnar. Ögat behöver förnyelse och man spenderar ju onekligen en del tid på kontoret, säger Lotta Peterson.

Förutom att bl a måla om och lägga nytt golv planerar Jerlov att ta ett nytt grepp med såkallade kundrum. Vars ett eget rum kommer att byggas upp för de största kunderna. Dels för att de ska känna sig lite speciella, en form av kundvård, och dels för att kunna förvara allt kundrelaterat material på ett och samma ställe, lättillgängligt vid presentationer och andra kundmöten.

Favoriterna kommer nu från länken, vill du spara dem till dina favoriter klicka på knappen nedan.

Skriv över dina favoriter Visa dina favoriter

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter