IVL väljer Västra hamnen

IVL Svenska Miljöinstitutet expanderar inom hållbart samhällsbyggande och öppnar kontor i Malmö. I Minc, granne med Högskolan, har man hittat sin plats i Västra hamnen. Här skapar man möjlighet att växa ytterligare.

Anna Jarnehammar, Chef affärsutveckling, IVL

Anna Jarnehammar, Chef affärsutveckling, IVL

IVL:s verksamhet inom hållbart samhällsbyggande har växt betydligt de senaste åren. I dag arbetar ett fyrtiotal personer inom samhällsbyggnadssektorn och med kontor både i Stockholm och Göteborg är man nu också på plats i Malmö.

- Vi har tidigare jobbat på distans mot Malmö, men nu har vi tre anställda och en till på väg in, berättar Anna Jarnehammar, chef för affärsutveckling på IVL och ansvarig för Hållbart samhällsbyggande.

På rätt plats

Att IVL valde Västra hamnen och Minc kändes ganska självklart. Minc är ett bolag ägt av Malmö stad som öppnade sina portar i januari 2003 på Anckargripsgatan, mitt i den accelererande innovationsmiljön, granne med Malmö högskola. Minc är främst en mötesplats för entreprenörer, kreatörer, utvecklare och investerare. Alla med intresse för att utveckla idéer och bygga företag.

- Vi har tidigare haft ett rum på Minc så att hyra in oss här innebar en kort uppstart och att vi inte behövde lägga tid på att leta lokal och annat praktiskt. Vi har valt lösningen med egna, låsbara rum och utanför dem finns både en inspirerande miljö och företag att interagera med.

Västra hamnens läge nära Centralstationen var också en viktig faktor, den dynamiska miljön och närheten till Högskolan en annan.

- Vi jobbar mycket med stadsutvecklingsprojekt så Västra hamnen känns helt rätt, tycker Anna Jarnehammar. Närheten till Högskolan är också ett stort plus då vi rekryterar många akademiker. Här finns många företag som liknar oss, många teknikkonsulter. Vi sitter gärna kvar här även om vi ska växa framöver.

Närvarande i regionen

En betydande del av IVLs verksamhet kommer att vara inriktad på hållbar stadsutveckling – ett område där IVL och Malmö stad under lång tid har samarbetat. Spetskompetens finns inom kemikalier, avfall, energi och vatten men även områden inom samhällsvetenskapliga discipliner så som politik, ekonomi och styrmedel växer. Uppdragen spänner över allt från anslagsforskning, samfinansierade utvecklingsprojekt och rena konsultuppdrag. I Öresundsregionen samarbetar IVL framförallt med Malmö stad och Lunds kommun inom EU-forskningen med projekt som syftar till att våra städer ska bli mer energi- och klimatsmarta.

- Malmö och Köpenhamn ligger i täten när det gäller hållbarhet inom stadsutveckling. För oss är det viktigt att finnas närvarande i den här regionen för att vara med i utvecklingen och bidra med vår kompetens på området, säger Anna Jarnehammar.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter