Internationellt på möbelmässan

Stockholm Furniture & Light Fair, som ägde rum på Stockholmsmässan 9-13 februari, stärkte sin position ytterligare som världens största mötesplats för skandinavisk design. I år talade Många om den påtagliga internationella atmosfär som genomsyrade hallarna. Sammanlagt gjordes närmare 40 000 besök på Stockholmsmässan, varav dryga 10 000 utgjordes av utländska besökare.

Bild: Svenska Mässan, Foto: Gustav Kaiser

Bild: Svenska Mässan, Foto: Gustav Kaiser

Intresset från utlandet är stort och fortsätter att öka. Antalet utländska besök på Stockholm Furniture & Light Fair uppgick i år till över 10 000, vilket är en ökning från förra året. Besökarna är representerade från ett 60-tal länder, flest besök gjordes från Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Av mässans dryga 700 utställare, kom cirka 300 företag från 32 olika länder.

– Vi är mycket glada över alla lovord för årets mässa och att vi har flyttat fram positionen ytterligare på den internationella arenan som världens största mötesplats för skandinavisk design, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Lammhults var en av de svenska möbelproducenterna som var på plats på mässan. Även de har satsat på att ta in världen, genom nya internationella samarbeten.

Area Radius, Lammhults. Foto: Pelle Wahlgren

Area Radius, Lammhults. Foto: Pelle Wahlgren

För snart två år sedan påbörjades bland annat ett projekt med tyska formgivarduon Marcus Keichel och Julia Läufer, med designstudio i Berlin. Keichel och Läufer presenterade nu sin första möbel för Lammhults – fåtölj och soffa Aperi, som adresserar de moderna kontoren där kraven på hemliknande miljöer växer sig allt starkare.

En annan sittmöbel som Lammhults nu lanserat är Area Radius, som med sin svepande organiska form gör möjligheterna med Area närmast oändliga. Dagens arbetsplatser blir mer och mer flexibla. Öppna ytor för interaktivitet och snabba, kreativa möten blandas med tysta rum för avskildhet. Mjukt sittande bjuder avslappnade pauser och många typer av möten samsas på en och samma yta. Ny teknik tillåter också att lämna det traditionella mötesrummet. Dessa miljöer ställer nya krav på design och hur en produkt ska fungera i rummet. Anya Sebton, som designat Area Radius, berättar:

– I min senaste produktlansering har vi tagit hänsyn till dessa tankar och studerat vilken typ av produkt som skulle kunna möta dagens krav. En produkt som kan erbjuda både visuell och akustisk avskärmning i de öppna arbetsplatserna.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter