Ingalill Berglund: "Orättvisor gör mig upprörd"

Ingalill Berglund, VD på Atrium Ljungberg, berättar om utmaningar, vad hon helst gör på fritiden och Sveriges största exportframgångar.

Vilken är den största svårigheten du stött på i din karriär?

- Oj, det är svårt att säga. Utmaningar kan som bekant vara av olika karaktär och väcka ett spektrum av olika känslor, allt ifrån glädje till frustration. Som svar på frågan är det kanske just de utmaningar man inte har kunnat lösa som upplevs som svårast, och det kan ju handla om faktorer som är utanför ens egen kontroll. Jag behåller oftast lugnet i olika situationer men orättvisor gör mig upprörd.

Ingalill Berglund

Ingalill Berglund

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Det är nog variationen och bredden i mitt uppdrag. Allt ifrån att få vara delaktig i hållbar stadsutveckling och att forma en stad där alla vill leva till att bygga starka team med laganda. Och förstås kontakten med alla våra kunder och inblicken i deras verksamheter.

Har du svårt att koppla bort jobbet på fritiden?

- Ja, absolut. Jag känner ett stort engagemang i det jag gör och för mig finns inga riktigt tydliga gränser mellan jobb och fritid. Utmaningen är att få till en balans där det finns utrymme för alla delar – jobbet, familjen och jaget.

Vad gör du helst på din fritid?

- Segling med familjen tar en stor del av min fria tid, oavsett årstid faktiskt. Ridning och hästar är mitt största intresse men det har fått stå tillbaka lite under senare år men nu är jag tillbaka på hästryggen igen. Sedan blir det någon skidresa varje år också.

Vad ser du för utmaningar i framtiden?

- Det är nog den transformation som vi står inför, med digitaliseringen och globaliseringen som ändrar såväl affärsmodeller som beteenden. Vår bransch bygger ju indirekt på våra hyresgästers affärsmässiga förutsättningar och på de konsumtionsmönster vi har idag. Hur kommer de att se ut med den ändrade konkurrenssituation som dessa faktorer innebär? Den stora utmaningen är att utveckla vår fastighetsaffär på ett sådant sätt att den också är hållbar i ett längre tidsperspektiv.

Vad är du rädd för?

- Att förlora mina nära och kära.

Hur beskriver du dig själv med 5 ord?

- Ambitiös, positiv, prestigelös, social och otränad.

Vilket är ditt bästa karriärsråd?

- Jag tror det är viktigt att följa sitt engagemang och att basera sina beslut på en analys utifrån olika perspektiv. Sedan är det viktigt att välja företag med liknande värderingar som ens egna så att man inte hamnar i en inre konflikt.

Du får välja en rätt att äta resten av ditt liv, vilken väljer du?

- Definitivt sushi – det kan jag äta 7 dagar i veckan!

Vilken hushållssyssla avskyr du mest?

- Dammsugning.

Vart reser du helst?

- Till Karibien och seglar i Brittiska Jungfruöarna.

Vilken teknisk pryl skulle du inte klara dig utan?

- Just nu – mobilen.

Vilken är Sveriges största exportframgång enligt dig?

- Musik ligger nog väldigt högt på den listan tror jag… Men det är klart att vi har många framgångsrika globala företag som har sin vagga i Sverige. Ett av dem är vår hyresgäst Atlas Copco som vi också delar kontoret i Sickla med.

Vem är din största idol?

- Hmm… jag har många förebilder. Men jag brukar nämna Lorraine Monroe, grundare av Leadership Academy. Hon gjorde skillnad för många ungdomar från utmanande hemförhållanden genom sin tro på individen och hjälpte dem vidare i livet genom utbildning och framtidstro.

Var är Atrium Ljungberg om 5 år?

- Ledande inom hållbar stadsutveckling och med en rejäl expansion jämfört dagens verksamhet och storlek.

Vilken är din bästa privata affär?

- Mitt första bostadsprojekt. Jag köpte en liten röd stuga av en släkting och byggde några år senare en ny villa på tomten. Jag var 25 år, skulle styra husleverantör och entreprenörer och finansierade projektet med ett lån till 12 % ränta. Det var på många sätt rejält utmanande men gav en otrolig tillfredsställelse när det stod klart och det blev dessutom en mycket lönsam affär när jag ett antal år senare sålde.

Vad är det bästa med ditt kontor?

- Alla fina kollegor och medarbetare - de gör mig stolt och glad.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter