Infab valde att flytta till Hyllie

När Infab Vitamins lokaler i centrala Malmö inte längre höll måttet och en flytt blev nödvändig var det självklart att det var Hyllie som gällde. Det strategiska läget med närhet till både tåg och flyg vägde tyngst men även möjligheten att få nyproducerade lokaler var avgörande.

Infab AB har flyttat till nybyggda kontorshuset Hermod i Hyllie. Bild: Visualisera

Infab AB har flyttat till nybyggda kontorshuset Hermod i Hyllie. Bild: Visualisera

Infab AB är en av Sydsveriges största kommunikationsbyråer och har idag kontor i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Karlskrona. I december 2015 flyttade de sitt Malmökontor från centrala Malmö till en nybyggd kontorsfastighet i Hyllie.

– Anledningen till att vi valde att flytta från våra lokaler i Malmö Centrum var att de inte var tillräckligt ändamålsenliga. Vi behövde mer av ett öppet kontorslandskap och mer effektiv yta helt enkelt, säger Jakob Ståhl, VD på Infab.

Jakob Ståhl, VD, Infab AB

Jakob Ståhl, VD, Infab AB

Attraktivt läge

Hyllie beskriver han som ett attraktivt och bra läge.

– Området är väldigt expansivt, det byggs överallt. Företagen som flyttar hit är många, även stora företag siktar in sig på Hyllie. Känslan som finns är lite internationell och man har närhet till allt man kan behöva. Bland annat finns här köpcentret Emporia som erbjuder butiker, restauranger och annan service.

Den mest avgörande anledningen till att Infab absolut ville till just Hyllie var dock kommunikationsläget.

– Eftersom vi har kontor på fyra olika orter i Skåne behöver vår personal smidigt kunna förflytta sig däremellan. Vi har dessutom många internationella kunder. Så det strategiska läget med närhet till både tåg och flyg passar oss perfekt, konstaterar Jakob Ståhl.

Nyproducerade lokaler

Eftersom Infab redan från början visste att det var till just Hyllie de ville blev inte flyttprocessen särskilt långdragen.

– Vi vände oss helt enkelt direkt till de fastighetsägare som byggde här ute. Efter att ha träffat några utav dem fastnade vi ganska snabbt för kontorshuset Hermod som Midroc höll på att bygga. Detta tog ungefär tre månader. Sedan fick vi nog vänta ytterligare cirka nio månader innan huset stod inflyttningsklart.

I och med att Infab delar den 380 kvm stora lokalen med Jakob Ståhls brors företag Harford AB, som är verksamt inom kosmetikbranschen, var det en klar fördel att det blev nyproducerade lokaler.

– Det är klart att när man ska få till en bra lösning där man kan sitta två företag underlättar det om man får möjlighet att anpassa med väggars placeringar och antalet rum utan att behöva kompromissa allt för mycket.

Jakob Ståhl beskriver hur de två företagen, med cirka tio anställda vardera, nyttjar varsin avskild del av den avlånga kontorslokalen och att de i mitten delar på personalutrymmen som kök och matsal med mera.

– Det blir väldigt effektivt att dela på det här sättet. Samtidigt är det mycket lättare att hitta en lokal i denna storlek än en lokal på 150 kvm, som vi skulle behövt om vi hyrt själva.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter