Hyresgäster med himlen som granne

Flyttlasset till Centralhuset gick i höstas och reklambyrån ANR.BBDO kan ännu inte hitta något negativt med sitt nya kontor, granne med himlen. Men beslutet att flytta möttes av förvåning och skepcism hos både kunder och en del medarbetare.

För visst var lokalerna som byrån suttit i sedan 1996 både fina och moderna med ett kanonläge mitt på Kungstorget. Men lokalerna var för stora med mycket spillutrymme och när tankarna på en nystart började ta form kändes en flytt självklar.

Charlotta Warnhammar, projektledare och delägare, berättar att kravspecen de lämnade till externa konsulter som anlitades inför flytten blev lång.

Den innehöll bl a punkter om ett visst antal kvadratmeter, att lokalen skulle ha balkong eller terrass och ligga inom vallgraven. Men det allra viktigaste kravet var dock att lokalen skulle ligga högt upp och vara ljus.

- Vi jobbar ju med färg, form och bilder och tyckte det var oerhört viktigt med just ljuset, både professionellt och själsligt, förklarar Charlotta Warnhammar.

- Vårt gamla kontor var mörkt, något vi egentligen inte märkte förrän vi hade vårt nya att jämföra med.

Ljuset och utsikten enastående

Och det nya kontoret hittar kunderna nu på våning sex i Centralhuset. Efter att ha tittat på fem andra alternativ innanför vallgraven, helt enligt kravspecen, fastnade man för takvåningen med adress Nils Ericsonsplatsen 3.

- Vi kände direkt att det var här vi skulle vara. Det var som att komma upp i himlen, säger Charlotta Warnhammar entusiastiskt.

Och vid flytten i mellandagarna visade sig kontoret dessutom från sin allra bästa sida då all snö förvandlade Göteborg till rena fjällvärlden.

- Vilken utsikt vi hade! Och dagen efter var det strålande sol från en klarblå himmel. Då insåg vi verkligen att ljuset och utsikten är enastående här. Vi har brofästet, som ser ut som en stor bilbana, på ena sidan och de fina takåsarna på den andra.

Liv och rörelse

Men nu är det inte bara ljuset och utsikten som gör kontoret. Hela Centralhuset är en trivsam och annorlunda miljö, konstaterar Charlotta Warnhammar.

- Man är inomhus men ändå utomhus. Här finns caféer och lunchställen från världens hörn och här är alltid liv och rörelse. Om man sitter och jobbar sent på kvällen eller en helg är man aldrig ensam. Här finns alltid personer som är på väg.

Givetvis är närheten till kommunikationer också ett stort plus. ANR.BBDO har kontor i Stockholm och många av medarbetarna reser regelbundet dit.

- De flesta tar tåget nu. Det känns som om vi bara slinker in i vagnen från kontoret och så fortsätter vi att jobba.

Flytten en lyckoträff

Flytten till Centralhuset har verkligen blivit en lyckoträff för ANR.BBDO. Det tog inte lång tid förrän även de mest motsträviga medarbetarna erkände det och nu är alla rörande överens om att byrån tog rätt beslut. Även de tidigare förvånade kunderna insåg att de hade fel och tycker att det nya kontoret är fantastiskt.

- Nästan alla säger spontant att de också vill jobba här uppe, skrattar Charlotta Warnhammar. Det enda de är förvånade över är att vi har flyttat till större lokaler. Men det har vi ju inte. Det är ljuset och utsikten som gör det.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter