Hisingens nya logistikcentrum

Fastighetsnämnden har tidigare beslutat om ett nytt stort logistikcentrum på Hisingen. Platsen blir vid Hisingsleden, inom Björlanda och Sörred. Här ska Prologis Inc. och Eklandia Fastighets AB tillsammans skapa en storskalig logistikpark.

Eklandia Fastighets AB är en av två aktörer som är utvalda att uppföra ett nytt logistikcentrum på Hisingen av ett slag som i dag inte finns i Göteborg. Det skapar bland annat förutsättningar för Göteborgs hamn, Nordens största, att fortsätta växa. Eklandia tilldelas mark som möjliggör nyproduktion upp till 75 000 kvm.

Långsiktighet viktigt

Cecilia Fasth, VD Eklandia Fastighets AB

Cecilia Fasth, VD Eklandia Fastighets AB

– Vi är utvalda tack vare vår långsiktighet som fastighetsägare och vår djupa kunskap och erfarenhet inom logistikområdet vilket vi naturligtvis är väldigt stolta över, säger Cecilia Fasth, VD för Eklandia Fastighets AB i ett pressmeddelande.

– Att vi dessutom ingår i Castellum-koncernen som genom sina sex dotterbolag är Sveriges största ägare av logistikfastigheter, har naturligtvis varit gynnsamt för oss i urvalsprocessen.

Skräddarsytt

Även Prologis, Inc. har tecknat arrendeavtal om att förvärva 130 000 kvadratmeter. Här vill de utveckla ett antal logistikanläggningar på totalt cirka

65 000 kvadratmeter och tar hjälp av JLL i uthyrningsarbetet.

Allan Lavén, Regiondirektör Norden Prologis

Allan Lavén, Regiondirektör Norden Prologis

– Göteborg är Nordens logistiknav och det har under lång tid funnits ett stort behov av moderna och strategiskt belägna logistikfastigheter, säger Allan Lavén, regiondirektör på Prologis Norden, i ett pressmeddelande. Med vår långa erfarenhet och stora expertis inom logistikområdet, är vi en lämplig partner som kan erbjuda och skräddarsy högkvalitativa faciliteter åt våra kunder. Vi kommer att kunna färdigställa lokalerna i takt med att vi tecknar nya hyresavtal. Ett välkommet tillskott i Göteborg, eftersom vårt befintliga logistikcenter där, på 70 000 kvadratmeter, redan är fullt uthyrt.

Viktig del i stadens ambition

Roger Strömberg, chef för investeringar och etablering på Business Region Göteborg, som hanterar affärsutvecklingen för Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i hela regionen, säger i ett pressmeddelande från Prologis Inc.:

– Etableringen av logistikcentret vid Hisingsleden, som omfattar 222 000 kvadratmeter, är en viktig del i Göteborgs stads ambition att bli det främsta logistik-

navet i norra Europa.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter