High Court för företag och konferens

Foto: Mikael Strinnhed

Foto: Mikael Strinnhed

Gustavssons fastigheter, med Stephan Gustavsson i spetsen, tog över Gamla Hovrätten 2012. Då hade paret Maria och Mikael Strinnhed redan visat intresse för huset. Stephan Gustavssons erfarenhet av äldre byggnader i kombination med Maria Strinnheds erfarenhet från mötesindustrin öppnade många dörrar och möjligheter. Maria Strinnhed har de senaste sju åren suttit i ledningen och varit delaktig i att bygga upp konferensverksamheten 7A, med sina tre anläggningar i Stockholm. Och att Gamla Hovrätten skulle användas för just möten var alla överens om.

Byggt för möten

- Jag har varit med och byggt upp 7A i Stockholm och var sugen på att göra något nytt, något eget, förklarar Maria Strinnhed, VD för HC Meetings AB. Så fort vi kom in i detta fantastiska hus insåg vi att det är byggt för möten. Vi blev nästan lite rädda för storleken i början, men det tog inte lång tid innan vi insåg att vi kommer att kunna använda vartenda utrymme.

- Det har varit en snabb och intensiv process, intygar Mikael Strinnhed. Fastigheten fick först planändras, men nu kan Malmö och Malmöborna återigen vara stolta över fastigheten och konceptet.

Maria Strinnhed, VD, HC Meeting AB

Maria Strinnhed, VD, HC Meeting AB

Mer än perfekt läge

Att säga att det inte finns något liknande i hela Malmö är ingen överdrift, speciellt inte inne i centrum. Huset i sig har få motsvarigheter och läget nära både Citytunneln och Centralen, med kanalen och Kungsparken inpå knuten och med adress Malmöhusvägen 1, är mer än perfekt.

- Vi tycker absolut att vi har hittat ett hål i marknaden, menar Mikael Strinnhed. Visst finns det kontorshotell i Malmö, men antingen måste man välja nybyggena med glas och stål, äldre cityfastigheter eller några av de som ligger i utkanten av staden. Dessutom är de i stort sett fullbelagda allihop.

- Här vill vi skapa en hotellkänsla, fortsätter Maria Strinnhed. Det ska vara ombonat och mysigt, men också väldigt professionellt. Vi har verkligen tagit vara på de fantastiska, gamla lokalerna och stoppat in all tänkbar modern teknik och på så sätt skapat en krock mellan de två upplevelserna, i ett och samma paket. Vi skulle själva vilja jobba så här!

Ytterligare 16 rum

40 kontorsrum i olika storlekar finns tillgängliga och på vinden finns det fortfarande vakanta ytor. Hit ska renoveringen nå i steg två, då ytterligare 16 rum tas fram. Parkeringsmöjligheter, rabatt på konferensrummen, tre pentryn, bemannad reception, internet, after work och möjlighet till nätverkande en gång i månaden, är bara några exempel på vad High Court erbjuder sina hyresgäster. Maria Strinnhed berättar mer.

- Välj nätanslutning med olika storlek och hastighet. Vi har tre filer på fiber-anslutningen som ser till att långsamma användare inte bromsar snabba. Behöver man hjälp med inredning har vi flera inredningspaket som man kan köpa eller hyra. Samma gäller för datorer och mobiltelefoner om man vill komma igång snabbt utan trassel. Vi kan även erbjuda flexibla lösningar, som möjligheten att bara hyra ett skrivbord, och givetvis har vi även virtual offices som många efterfrågar i dag.

Foto: Mikael Strinnhed

Foto: Mikael Strinnhed

Magnifikt hus att tillgå

Som hyresgäst på High Court får man så mycket mer än kvadratmetrarna i sitt rum och tillgång till ett pentry, hela huset står till ens förfogande.

- Tänk bara att som kontorshyresgäst få möjligheten att röra sig i det här magnifika huset, profilera sig och få adressen på sitt visitkort, menar Mikael Strinnhed.

Utöver kontorsrummen finns det 13 konferens- och grupprum plus fyra magnifika salar. En av juvelerna är den gamla K-märkta Plenisalen, med drygt fem meter i takhöjd, som med sina vackra väggpaneler och takprofiler, plus utsikten över Kungsparken, tar upp till 80 personer. För mindre grupper, upp till 12 personer, passar kanske gamla Åklagarrummet eller Advokatrummet bättre.

Här finns stora hallar med många möjligheter plus bistron med stora fönster ut mot kanalen och terrassen. Man kan även boka det 80 kvadratmeter stora köket för matlagning tillsammans med husets kockar eller varför inte en vinprovning i vinkällaren. Vill man arrangera större mingel eller events kan grupper på upp till ca 600 personer tas emot.

- På sikt angör vi antagligen en flytbrygga också, berättar Maria Strinnhed. Och vår egen gräsmatta blir en fin reklamplats eller boulebana för en kväll eller kanske vill man avsluta konferensen med en paddeltävling. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter