Hemma hos Vasakronan i Malmö

I våras flyttade Vasakronan tio meter ner på Rådmansgatan vid Triangeln och kan nu öppna dörren till ett aktivitetsbaserat kontor där känslan av ett hem är den röda tråden. Ta en kaffe i Hallen, sitt ner och vänta i Bersån, det ljusa, trivsamma Köket direkt till höger säger välkommen och längst ner i lokalen sitter folk och jobbar vid Drivbänken och i Orangeriet.

Vasakronan_150421_0022

Vasakronan_150421_0022

- I open space-övningarna fick vi berätta om Vasakronan och vad som är viktigt för oss. White försökte utifrån de samtalen hitta vår röda tråd och kom fram till konceptet ”Välkommen hem till oss”. De fångade känslan av vår atmosfär på kontoret, som både är familjär och öppen, och spann vidare på en massa ord; Hallen, Köket, Gillestugan, Bersån m m.

Och hemtrevligt är precis rätt ord som beskriver kontoret på Rådmansgatan 16. Lokalguidens intervju med Jenny Hartwig tar plats i just Gillestugan, ett lite mörkare, lugnt rum med stor soffa och tjock heltäckningsmatta.

Vasakronan_150421_0006

Vasakronan_150421_0006

Tidigare började vi rundvandringen i Hallen där kaffemaskinen står, vi har klappat konstgräset i receptionen som utgör Bersån och känt lugnet i det ljusa, hemtrevliga Köket direkt till höger. Musiken från högtalarna och de två pusslen på köksbänken, som någon höll på att lägga, förstärkte känslan av att vara hemma hos någon.

Vi smög förbi Kojan där ingen får störa de som sitter och jobbar, vi kikade in i det rapsgula mötesrummet Fältet och i Ängen där den gröna mattan påminner om gräs och där glasväggen är fylld med ängsblommor.

Vasakronans-nya-kontor_0160

Vasakronans-nya-kontor_0160

Förutom bokningsbara mötesrum, där man kan stänga om sig, finns även flera öppna mötesplatser som är bokningsbara. Vid en av dem kan mötesbordet enkelt förvandlas till pingisbord om andan faller på.

Vasakronan_150421_0059

Vasakronan_150421_0059

 

Mer puls och delaktighet

Vid Orangeriet och Drivbänken med sina växter finns ett antal arbetsplatser vid fönstret som har utsikt mot kyrkan och Station Triangeln. Precis som utanför fönstret är här mer puls.

- Här vid utsikten har vi samlat flest arbetsplatser och här är det också pratigare. Att skapa mer puls, att kunna jobba mer tillsammans och känna mer delaktighet var ett av målen med det nya kontoret, förklarar Jenny Hartwig.

Inåt gården finns en annan utsikt som passar kontorskonceptet som handen i handsken.

- Bostadsrättsföreningens fina, gröna innergård passar ju oss perfekt. Den fick vi på köpet, ler Jenny Hartwig.

Inspirerande

Att kunna välja var på kontoret du vill sitta är hela grejen med aktivitetsbaserat, allt beroende på vilka arbetsuppgifter du ska ta tag i under dagen.

- Det är jättekul och inspirerande att få sitta i olika miljöer och med olika människor varje dag. Vår receptionist är den enda som har en fast plats, annars flyttar vi runt, beskriver Jenny Hartwig. Alla har rätt till alla platser och med egna skåp för tillhörigheter och dubbla skärmar blir pappersmängden mindre och det är enkelt att lämna ett rent skrivbord när man byter plats.

Den 30 mars flyttade Vasakronan in och reaktionerna är övervägande positiva. Men fortfarande provar man sig fram.

- Det här är en kontinuerlig process, vi håller på att bo in oss fortfarande. Men vi är stolta över vårt nya kontor och det är ännu roligare att gå till jobbet nu.

Vasakronan_150421_0049

Vasakronan_150421_0049

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter