Hemfosa tror på Gamlestaden

Hur ser ert bestånd ut och vad har ni ledigt?

– Hemfosa äger nedre delen av SKF:s gamla fabriksområde och den fastighet där SKF idag har sitt huvudkontor. Vi har under året arbetat aktivt med uthyrning i en byggnad där större ytor blev vakanta i början av året och kan glädjande nog hälsa ett flertal hyresgäster välkomna, däribland SKF, Fitness24Seven och Salladsbaren. Vi har några lediga ytor kvar i den byggnad vi kallar A-fabriken där vi kan erbjuda moderna och flexibla kontorslösningar i äldre fabriksbyggnad med många tidstypiska detaljer. Byggnadens pelarsystem skapar möjlighet till yteffektiva, öppna planlösningar i en mycket speciell och unik kontorsmiljö.

Hur skulle du beskriva Gamlestaden, vad kännetecknar området idag?

– Gamlestaden har en mycket spännande industrihistoria att berätta b la i form av bevarade tidstypiska byggnader såsom SKF:s gamla fabrikslokaler och huvudkontor där det idag bedrivs både kontors- och serviceverksamhet. Området rymmer dessutom bostäder, flera affärs- och serviceverksamheter och har närhet till Säveån. Gamlestaden har ett centralt läge med väl utbyggd kollektivtrafik med pendeltågsstation och ligger enbart några minuters spårvagns- eller bilfärd till centrala Göteborg.

Hur tror du att Gamlestaden kommer att upplevas i framtiden, hur ser utvecklingen ut?

– Vi upplever ett stort och ökande intresse för området. Alla pågående projekt och planer för Gamlestaden och dess närområde skapar en positiv framtidsbild av området. Vi tror att Gamlestaden kommer upplevas som ett än mer centralt och attraktivt område att både bo och arbeta i framöver och det är positivt att flera aktörer är med i de pågående planerna för köpcentrum, nya bostäder och förskolor. Ny bebyggelse i kombination med gammal bevarad industribebyggelse tror vi också kommer vara något som gör området mer attraktivt i framtiden.

Har ni själva något speciellt på gång i området?

– Vi tycker att Gamlestaden är ett mycket spännande område och arbetar aktivt med att bevara och utveckla våra fastigheter. Vi är just nu i slutfasen av ett större renoveringsprojekt för att bevara A-fabrikens karaktäristiska tegelfasader. Det vi dessutom har fullt fokus på är att fylla upp de sista vakanserna i våra fastigheter. Vi upplever en positiv utveckling under de snart två år som vi ägt fastigheter i området.

_56A3410

_56A3410

Finns det något speciellt att tänka på när man som företag funderar på att etablera sig här?

– I Gamlestaden har man ett stort utbud av allmänna kommunikationer i form av buss, spårvagn och pendeltåg men för de som ändå har behov av bil finns det gott om parkeringsmöjligheter i området. Den nya partihallsförbindelsen ger en mycket snabb access till och från alla stora leder vilket främjar företag där medarbetarna är beroende av bil i sitt arbete. Gamlestaden är inne i en expansionsfas och kan trots sitt centrala läge fortfarande erbjuda mycket attraktiva hyresnivåer.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter