Ha kontoret på fickan

Nu kan du ta med dig en virtuell version av din jobbdator i fickan. Logga in dig på vilken Windowsdator som helst, var som helst, och få fram ditt eget skrivbord. Kolla mail och plocka fram vilka filer och program som helst, allt med hjälp av det krypterade usb-minnet Abra.

Att jobba hemifrån eller på distans är vanligt i dag och även att företag har samarbetspartners eller konsulter som behöver komma åt nätverket. Lösningen, som kostar en del, blir vanligtvis bärbara datorer eller så plockas det in privat utrustning, något som kan medföra säkerhetsrisker i nätverket och även risk för både dataintrång och informationsförlust. Men nu finns det en annan lösning, signerad Check Point och SanDisk. Tillsammans har de utvecklat det krypterade usb-minnet Abra, som innehåller en virtuell version av jobbdatorn och som gör det möjligt att plocka fram e-post, filer och program var som helst, när som helst. Ett kontor på fickan, helt enkelt. Abra blir den säkra distansarbetsplatsen som kan användas av både anställda, konsulter och samarbetspartners.

– Abra kommer att förändra hur människor arbetar hemifrån och på distans. Det liknar inte något annat eftersom det inte bara kombinerar virtualisering, VPN och stark säkerhet i en liten bärbar enhet som ryms i handen, utan den är också både enkel att använda och kostnadseffektiv. Tiden med klumpiga och dyra bärbara datorer är förbi, säger Gil Shwed, VD för Check Point.

Och det är enkelt. Kombinationen av Check Points virtualiserings-, VPN- och säkerhetsfunktioner och SanDisks krypterade USB-minne skapar en säker och virtuell arbetsplats, där användarna helt enkelt ansluter Abra till valfri Windowsdator, loggar in och får upp sin egen jobbdators skrivbord vid den datorn de befinner sig vid just då. För att skydda känslig information har Abra också flera avancerade säkerhetsfunktioner. Både hårdvaru- och mjukvarukryptering skyddar innehållet och USB-stickan har också central kontroll av vilka program som är tillåtna. Virtualiseringstekniken isolerar Abra från värddatorn och skyddar företagsnätverket för malware och andra säkerhetsrisker som kan finnas på värddatorn.

Och användningsområdena är många. Skolor kan exempelvis dela ut Abra istället för datorer till eleverna för att sänka kostnaderna och arbetsgivare kan dela ut Abra till sina distansarbetande anställda och konsulter för att öka säkerheten i företagsnätverket. På så sätt blir det både enklare för användarna och billigare för företagen. Check Point Abra finns tillgänglig för leverans fr o m den 31 mars.

Några av funktionerna och fördelarna med Abra:

*Windowsanvändare känner igen sig direkt i Abramiljön vilket gör det lätt att navigera och enkelt för användaren att lära sig. *Utgående brandvägg kontrollerar åtkomst till nätverk och webbsajter för ökad säkerhet.

* Filöverföringskontroll gör att det går att styra hur användaren kan skicka och ta emot filer mellan privat utrustning, Abra och företagsnätverket. *"Compliance scanning" kontrollerar automatiskt att värddatorn har en godkänd antiviruslösning. *Användarautentisering ser till att lösenordet är tillräckligt säkert, liksom att certifikat och identitetsuppgifter är i ordning. Ett virtuellt tangentbord kan användas vid inloggning för att förhindra lösenordsstöld via tangentbordsavlyssning. *Check Point SmartDashboard ger smidig policyadministration och uppdateringar genom Check Points gateway, inklusive autentiserings- och VPN-inställningar.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter