Högklassiga kontor på Kungsholmen

Ovanpå Västermalmsgallerian på Kungsholmen totalrenoverar AMF Fastigheter kontorslokaler om 6 400 kvm. Allt uppgraderas till 2015 års standard och drygt 5 400 kvm är hyreslediga efter att Swatch huvudkontor nyligen tecknat ett hyreskontrakt för ca 850 kvm. Som hyresgäst har man stora möjligheter att påverka lokalernas utformning. Inflyttning kan ske från och med juli i år.

När AMF Fastigheter 2012 förvärvade fastigheten Kv. Trossen 12, belägen i korsningen Fleminggatan 48/Sankt Eriksgatan 47, var Västermalmsgallerian som ligger på bottenplanet redan väl utvecklad. De fem kontorsplanen ovanpå däremot hade fortfarande en standard från 80- och 90-talet. Nu har AMF Fastigheter tomställt fastighetens kontorsdelar, dvs våning 2-6, och gjort dem stomrena till betongen som ett första steg i totalrenoveringen.

AMF Fastigheter totalrenoverar 6 400 kvm kontorslokaler ovanpå Västermalmsgallerian på Kungsholmen. Bild: Equator

AMF Fastigheter totalrenoverar 6 400 kvm kontorslokaler ovanpå Västermalmsgallerian på Kungsholmen. Bild: Equator

Renovering med miljöfokus

Miljön är alltid i fokus för AMF Fastigheter, som har ambitionen att alla nya hyresavtal ska vara gröna, berättar Robert Kull, projektuthyrare. Kv. Trossen 12 ska efter uppgraderingen miljöklassas enligt det svenska certifieringssystemet Miljöbyggnad till klass silver.

Renoveringen sker både invändigt och utvändigt. Fasaden får sig en uppfräschning bland annat genom att fönstren byts ut till treglasfönster, vilka också flyttas utåt. Tillsammans med andra mindre förändringar ger detta fasaden ett enhetligare och modernare uttryck.

– Även fastighetens hela skyltprogram byts ut. Allt man ser när man kommer in i fastigheten kommer vara nytt. Entréer, hissar, dörrar och elektroniska tavlor i hallarna. Allt.

Ljusa och fräscha kontor

Moderna högklassiga kontor enligt 2015 års standard är det som gäller och de nya hyresgästerna har stora möjligheter att påverka utformningen av våningsplanen på mellan 1 250 och 1 350 kvm.

– Vi har framför allt planerat för aktivitetsbaserade kontor. Dessa blir öppna, ljusa och fräscha med stora glaspartier från golv till tak. Alla tekniska installationer som belysning, ventilation och kyla är helt nya liksom alla ytskikt, köksutrymmen och toaletter, säger Robert Kull.

Robert Kull, Projektuthyrare på AMF Fastigheter

Robert Kull, Projektuthyrare på AMF Fastigheter

Bra kommunikationer

– Kontorslokalerna når man via entréerna på Fleminggatan respektive Sankt Eriksgatan, dvs gatorna som utgör huvudstråken i den mest centrala delen av Kungsholmen. Läget medför bra kommunikationer i form av bussar och tunnelbana. Den sistnämnda finns i huset liksom ett parkeringsgarage, vilket underlättar för både anställda och besökare.

Även närheten till Västermalmsgallerian har givetvis sina fördelar. Det är inte många steg som krävs för att du ska få mat i magen och för att få möjlighet att uträtta ärenden på lunchen. Även i resterande närområdet är utbudet av lunchrestauranger bra.

– Vi har dessutom som ambition att ha skapat en uteservering på den lugna gården innanför gallerian till 2015, berättar Robert Kull.

Stort intresse

Hittills står klart att Swatch kommer flytta in sitt huvudkontor på ca 850 kvm. Därefter finns totalt 5 400 kvm hyreslediga. Tanken är att de första hyresgästerna ska flytta in i juli och resterande från och med oktober. Så i slutet på 2014 hoppas AMF Fastigheter att större delen av fastigheten ska vara inflyttad.

– Vi har ett antal större intressenter som kan tänka sig att ta hela plan, och i vissa fall till och med flera plan, som vi förhandlar med just nu. Intresset för att flytta till Kv. Trossen 12 är stort. Som potentiella hyresgäster tänker vi oss större tjänstemannaföretag i huvudsak, företag som kan tillgodogöra sig aktivitetsbaserade kontor och som har besökare som uppskattar fastighetens belägenhet i den kommunikationsknuten Fridhemsplan är.

Kallhyran kommer hamna på ungefär 3 300 kr/kvm om man väljer att ta lokalerna i dess standardutförande.

Öppet landskap i de framtida kontorslokaler ovanpå Västermalmsgallerian. Bild: Equator

Öppet landskap i de framtida kontorslokaler ovanpå Västermalmsgallerian. Bild: Equator

Varför flytta hit?

Varför ska man då flytta till just Kv. Trossen 12? Jo, här erbjuds ni kontor av hög standard i ett bra kommunikativt läge där det dessutom är lätt att parkera, menar Robert Kull.

– I Kv. Trossen 12 får du helt nya kontor i 2015 års standard till en vettig peng jämfört med citylägen. I city betalar du drygt 5 000 kr/kvm och i våra nya kontorslokaler ovanpå Västermalmsgallerian endast drygt 3 000 kr/kvm. Och här har du fortfarande kommunikationerna, ett bra skyltläge och trevlig service i närområdet likt det i city. Dessutom får du Sveriges näst största fastighetsägare, AMF Fastigheter, som är en väldigt ansvarsfull hyresvärd med hög svansföring miljömässigt och en stark ekonomi i ordning, vilket borgar för en bra fastighetsförvaltning.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter