Hållbar stadsdel med unikt läge

Det expansiva Hyllie är idag en knutpunkt för företag som är beroende av väl fungerande logistik. Det menar Mikael Jacobsen, på fastighetsbolaget Parkfast, som här ger sin bild av Hyllie som etableringsområde och berättar om bolagets framtida planer.

Hur skulle du beskriva Hyllie som etableringsområde?

Hyllies unika geografiska position som första stoppet efter Öresundsbron gör att området är attraktivt för företag. Det är enkelt att ta sig till Hyllie med tåg, bil och buss. Närheten till två flygplatser ger stora möjligheter för ännu fler företagsetableringar. Alla bekvämligheter för företag samt familjer kommer inom två år att finnas på plats.

Hur ser ert fastighetsbestånd ut i området?

Vårt fastighetsbestånd består av Malmö Arena med 47 000 kvm arena och konferenslokaler samt 8 000 kvm kontor och sen har vi vårt hotell, Malmö Arena Hotel, med 295 rum och konferenslokaler.

Vi har idag en kontorslokal ledig, en av våra finaste lokaler om 580 kvm på plan 6 med utsikt över stora delar av Hyllie. I november får vi ytterligare en lokal ledig, om 204 kvm, på markplan med entré från torget. Passar perfekt som butik eller säljkontor.

Hur ser era framtida planer ut i området?

Just nu sitter vi och planerar för vårt sista projekt i kvarteret som kommer att innehålla en påbyggnad på vårt hotell med 80 rum samt 7 000 kvm kontor och 7 000 kvm bostäder.

Vi planerar för en byggstart våren 2017 och att färdigställa det under 2019.

Hur skulle du beskriva hyresnivåerna och dess utveckling i Hyllie?

Att Hyllie ligger högt i pris talar bara för att man har hittat rätt i planeringen av denna stadsdel. Dock tror jag inte att priserna kommer gå upp då det planeras för många nya kontor inom de närmaste fem åren.

Varför ska man flytta till just Hyllie?

Det expansiva Hyllie är idag en knutpunkt för företag som är beroende av väl fungerande logistik. Ett stort argument för Hyllie är närheten till två flygplatser och Köpenhamns storstadspuls. Bostäderna skänker en bra livskvalitet med alla bekvämligheter, närhet till grönområden, friskvård samt underhållning. Men Hyllie är även en av Öresundsregionens mest hållbara stadsdelar.

Hyllies unika placering mellan Malmö och Köpenhamn knyter samman Öresundsregionen. Platsen Hyllie är ett nav för sport, konserter, kontor och bostäder. Hyllie är helt enkelt nära till allt.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter