Här ska framtidens e-handel utvecklas

I Helsingborg har e-handelsföretag numera möjlighet att hyra in sig i ett kontorshotell med ett tillhörande flexibelt lagercenter. E-commerce Park ligger strategiskt placerad vid Helsingborgs Hamn och här kan man skala upp eller ner sin verksamhet på ett enkelt sätt.

E-commerce Park är strategiskt placerad i direkt anslutning till Sveriges näst största containerhamn, Helsingborgs Hamn. Foto: Per Sjöborg, Picstop

E-commerce Park är strategiskt placerad i direkt anslutning till Sveriges näst största containerhamn, Helsingborgs Hamn. Foto: Per Sjöborg, Picstop

För varje månad som går växer sig e-handelsbranschen allt starkare. När e-handelsföretagen behöver skala upp sin logistik, verksamhet eller sitt lager är det dock inte ovanligt att de får problem.

I Helsingborg finns nu en lösning på dessa bekymmer i och med den nya satsningen på E-commerce Park of Sweden. Ett kontorshotell med tillhörande lager- och logistikanläggning där tanken är att e-handlarna ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet, inte på om kontorsplatserna eller lagerytan ska räcka till när verksamheten växer. Det flexibla lagercentret är kostnadseffektivt då e-handlare slipper binda upp sig under långa tider på för stora eller för små ytor.

Hoppas på expansion inom två år

E-commerce Parks grundare är Dan Nilsson och Karsten Deppert.

Dan Nilsson är e-handelsveteran och har varit med och startat upp eller investerat i ett 20-tal olika e-handelsbolag. Karsten Deppert är en tysk entreprenör bosatt i Sverige. Han och Dan har redan tidigare skapat bolaget Contentor ihop. Utöver det står Karsten bakom kontorshotellet Mindpark, som med sina 2 500 kvm är regionens största.

– I E-commerce Park börjar vi med ca 2 000 kvm kontor och ca 5 000 kvm lager. Förhoppningen är att redan inom två år behöva expandera och utöka ytorna, säger Karsten Deppert.

Strategisk placering

Parken är strategiskt placerad i direkt anslutning till sveriges näst största containerhamn, Helsingborgs Hamn, vilket gör det lätt att använda markburen transport och fartyg för att ta emot containrar. Förutom skalfördelarna i lager och logistik kommer E-commerce Park att bli den gemensamma samlingspunkten för kunskapsdelning inom e-handel.

– Vi samlar driftiga entreprenörer under ett tak vilket ger ökad kreativitet och effektivare lösningar. Parken kommer bli en plats där framtidens e-handel utformas, säger Amelie Lidén, verksamhetsansvarig.

Placeringen för e-handelsparken var självklar redan från start. Helsingborg är en entreprenörsstad som ligger perfekt för transporter inom Sverige, Norden såväl som Europa. Kombinationen med entreprenörskap och bra logistik ger helt rätt förutsättningar för e-handel.

– Vår förhoppning är att detta även kommer traditionella butiker till nytta. Vi vill öka kunskapen kring e-handel, så att fler kan utnyttja dess möjligheter, säger Dan Nilsson.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter