Grönlunds till Drivelab center

Grönlunds Yrkesutbildningar AB är ett av landets största utbildningsföretag inom transport och logistik och bedriver sin verksamhet på drygt 20 orter i Sverige. Efter att de blivit trångbodda i sina lokaler i Solna började de se sig om efter nya. Nu är det klart att de kommer flytta sitt huvudkontor samt den Solnabaserade utbildningsverksamheten till Drivelab Center i Arlandastad.

Hyresavtalet omfattar drygt 3 000 kvm lokaler samt ett övningsområde i direkt anslutning till utbildningslokalerna.

– När vi behövde större ytor för övningskörning av bussar, lastbilar och grävmaskiner och dessa inte gick att ordna på vår adress i Solna började vi leta nya lokaler. Vi undersökte möjligheterna i flera kommuner norr om Stockholm utmed E4. Men vi fastnade faktiskt fort för Arlandaområdet och processen blev ganska kort, berättar Magnus Almquist, VD för Grönlunds Yrkesutbildningar.

Magnus Almquist, VD, Grönlunds Yrkesutbildningar

Magnus Almquist, VD, Grönlunds Yrkesutbildningar

Strategiskt läge

Till en början övervägde de att köpa mark och bygga en egen fastighet.

– Men det här blev en mycket bättre lösning. För vi är experter på utbildning, inte på att äga fastigheter. När vi hittade Arlandastad Holding, som äger lokalerna vi ska hyra, och Drivelab Center kändes det verkligen som en hand i handske-lösning.

Området ligger strategiskt ur ett logistikhänseende, menar Magnus Almquist. Att Arlanda sedan är ett av de snabbast växande områdena i Sverige, tycker han också har stor betydelse.

Allt samlat

Arlanda Holding äger och utvecklar Drivelab inom området Airport City Stockholm. Här skapar de en arena för framtidens fordonsindustri med utbildningslokaler, testbanor för utbildning, forskning och utveckling samt konferensanläggning och hotell.

– Vi är väldigt nöjda med att få flytta in i moderna och fräscha lokaler. Att vi får hela verksamheten samlad är också en vinst i sig. Idag sitter vi uppdelade i tre fastigheter.

Lokalerna kommer att specialanpassas för Grönlunds verksamhet och inflytt beräknas bli under hösten 2016.

Arlandastad Holding, beskriver Magnus Almquist, som en flexibel och affärsinriktad hyresvärd.

– Till skillnad från traditionella fastighetsägare har Arlandastad Holding ett långsiktigt partnerskapstänk som jag värdesätter. Det gynnar båda parter.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter