Glasväggar och ljusgård

Det främsta kravet var att lokalerna skulle ligga i ett plan. De många glasväggarna gör också att Valentin & Byhr Partners har god över­blick över alla sina 2 500 kvm. – Våra lokaler är ganska neutrala, säger Christer Byhr. Det passar

oss bra. Den ljusa och öppna planlösningen befrämjar kreativiteten. Valentin & Byhr Partners

lokaler på Vallgatan inreddes

egentligen åt ett IT-företag. Men innan de han flytta in gick företaget i konkurs. De anställda på Valentin & Byhr var ganska nöjda med lokalernas utformning och ändrade inte på särskilt mycket. Det enda som inte var klart var golvet.

– Vi ville ha en lite råare industrikänsla, därför valde vi bort de golv som hyresvärden föreslog, berättar Christer Byhr.

Egentligen önskade man sig betonggolv, men det hade blivit för tungt. Till slut hittade man industrikänslan med hjälp av slipad undergolvsmassa.

– Det är fräckt, säger Christer Byhr. En reklambyrå måste ju vara lite trendig. Fast våra besökare frågar ibland när golvmattan kommer.

Som en lite varmare kontrast till kontorsutrymmet ligger en upphöjd ljusgård mitt i lokalen. Där finns det gott om bord, stolar, sittpuffar, med mera, för alla former av möten. Till skillnad från den lite råare känslan i kontorsutrymmena är golv och möbler här varmt mörkbruna. Stora takfönster släpper också in mycket dagsljus vilket ger hela lokalen en öppnare och friare känsla.

– Det sitter alltid mycket folk här, säger Christer Byhr. Både under lunchen och vid andra tider. Utrymmet används i alla möjliga sammanhang. Här serverar vi också frukost varje morgon.

Glas och glasväggar är det genomgående temat i lokalerna. I entrén finns en välvd glasvägg där belysning från insidan skapar en speciell känsla. De flesta arbetar också i kontorslandskap, och de enskilda arbetsrum som finns har till största delen glasväggar. Därför ser man utan problem rakt igenom hela lokalen som har fönster åt såväl Kungsgatan som Vallgatan. Läget mitt i stan är ett måste för en reklambyrå.

– Annars hade vi lika gärna kunnat ha lokaler i något industriområde. Hälften så dyrt och gott om parkeringsmöjligheter, säger Christer Byhr. Men för oss är lokalerna en stor del av varumärket.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter