Gabrielle Hemmerlind: Det finns inte alltid det utbud man vill erbjuda

Gabrielle Hemmerlind, Head of Office Agency på Savills, berättar om svårigheter med jobbet, hur hon möter en hyresgästs behov och krav och vad som definierar en bra uthyrare.

Hur skulle du beskriva den optimala hyresgästen?

- Eftersom vi har lokaler som passar alla typer av företag så är alla hyresgäster intressanta att ha kontakt med. Det som kan vara svårt är att hjälpa företag som är omomsade som exempelvis vårdenheter och skolor.

Vilken är den vanligaste missuppfattningen mellan en hyresgäst och en hyresvärd?

- Vanligast är sannolikt att hyresgäster tror att det ingår väldigt mycket mer i hyresgästanpassningar på fastighetsägarens bekostnad. Det gäller att vara så tydlig som möjligt från början.

Hur jobbar du för att möta en hyresgästs behov och krav?

- Jag försöker lyssna och sätta mig in i deras behov och verksamhet så mycket det går. Att besöka deras befintliga kontor ger också en förståelse för vad som är bra och mindre bra med deras nuvarande etablering.

Hur är en bra uthyrare?

- Lyhörd, hög servicenivå, driven och väl påläst om uppdraget eller lokalen de arbetar med samt kunna ta människor och vara snabbfotad.

Vad skulle du säga är det svåraste med ditt jobb?

- Arbetet är kanske inte så svårt men det tar tid och idag när vakansgraden är låg så det finns inte alltid det utbud man önskar att kunna erbjuda hyresgästen.

Trivs du med ditt arbete?

- Jag har arbetat med uthyrning i 15 år och jag tycker det är jätteroligt. Ingen dag är den andra lik och att möta nya människor nästan dagligen är inspirerande.

Faktaruta:

Bor: I Stockholm

Utbildning: IHM Business School

Tidigare arbetsplatser: Cushman & Wakefield, DTZ, Newsec.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter