Göteborg och Borås bästa logistikläget

Göteborg och Borås toppar återigen listan över Sveriges bästa logistiklägen, enligt branschens tidning Intelligent Logistik, som bl a nämner den satsning som görs på nya, stora lagerytor under 2014 och 2015 i hela området. Att Nordens största hamn för både import och export ligger här, de oceangående direktlinjerna samt det korta avståndet mellan hamn och lager har bidragit till topplaceringen.

- Vi är väldigt glada över utmärkelsen. Att bli utsedd till Sverige bästa logistikläge även 2015 befäster vår ledande position i Skandinavien, säger Magnus Kårestedt, VD, Göteborgs Hamn AB.

Förutom att Nordens största hamn ligger i Göteborg finns här också ett rikt utbud av kvalificerade logistikutbildningar, en internationell flygplats, ett väloljat samarbete inom Business Region Göteborg samt en hållbar och allsidig infrastruktur på både väg och järnväg.

- Det senaste året har vi gjort stora satsningar på logistik- och fastighetssidan, bland annat har vi uppfört ett stort importlager åt DB Schenker. Därför känns det extra kul att motiveringen tar upp det korta avståndet från importhamn till lager, säger Magnus Kårestedt.

- Vi möter ett stort intresse från företag att etablera sig i Boråsregionen och topprankingen är förstås ytterligare ett bevis på att vi arbetar rätt med frågan, menar Anders Glemfelt, näringslivschef i Borås.

Till Stor-Göteborg räknas Borås och de 13 kommunerna i nätverket Business Region Göteborg BRG.

Rankingen bygger på geografiskt läge, hållbarhet i logistik infrastruktur, etableringar av logistikanläggningar, akademisk utbildning och tillgång till arbetskraft, affärsklimat samt pris och tillgång för logistikyta.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter