Från råytor till fräcka kontor

Fastmax äger bl a fastigheter i de gamla textilkvarteren i Borås centrum, i dag hem för många tjänsteföretag. Och här finns flera möjligheter framöver. Dessutom har man under 2015 byggt nytt för Vindspelet Grafiska AB i Viared. Ett lyckat projekt som gett mersmak.

kontoret-16

kontoret-16

På Fabriksgatan, Mariedalsgatan och Lidaholmsgatan ligger Fastmax mest centrala fastigheter. Gedigna, äldre hus med ytor som innebär utmaningar, men också fantastiska möjligheter. På Mariedalsgatan 5/Fabriksgatan 8 har man renoverat flera ytor i det sammanlagt 4 000 kvm stora huset. Bl a har man byggt om vinden för mediabolaget Topborn och skapat Borås absolut fräckaste kontor, enligt Krister Lundgren, Fastmax.

- Här har vi renoverat en 700 kvm stor råvind i etage, öppnat upp till nock och skapat ett fantastiskt kontor med en stor altan ut mot Stadsparken.

Att göra om äldre fastigheter är absolut en utmaning.

- Jämfört med att bygga nytt är renoveringar av den här typen något helt annat. Det är svårare att hålla kalkylen och man vet inte vad man stöter på när man börjar riva. Utmaningen ligger även i att försöka visa potentiella kunder vad man faktiskt kan åstadkomma med den här typen av hus och ytor. Topborns kontor är därför ett ypperligt referensprojekt för oss, även om dock inte alla lokaler är vindsvåningar, konstaterar Krister Lundgren.

kontoret-3

kontoret-3

Ledigt vid leden

Ytterligare möjligheter har nyligen blivit verklighet i huset om sammanlagt 7 000 kvm på Lidaholmsgatan 3. Bara ett stenkast från huset där Topborn sitter och i ett ypperligt skyltläge ut mot leden. Även här har man tidigare byggt om till en hyresgäst längst upp, men när en annan hyresgäst flyttade vid årsskiftet blev ytterligare 2 000 kvm lediga.

- Det är en stor uppgift att fylla det här huset, men det finns fina möjligheter att göra något bra, tror Krister Lundgren. När ett företag lämnar en större yta kan man välja att se det positiva i att få en chans att renovera och styra om ytorna. Det här huset är byggt 1961 och har fler öppna ytor än på Mariedalsgatan. Varje plan är på ca 1 400 kvm och här finns fina möjligheter att dela upp ytorna. Förutom skyltläget, och närheten till stationen, finns det i det här huset även garage. Det här med parkeringsplatser är ju alltid svårt, men absolut nödvändigt, och bland det första en kund frågar efter. Vi har i det här området både 100 platser inomhus och 150 platser utomhus. 

Fler fastigheter

Fastmax vill äga mer i centrala Borås och tittar på att köpa fler förädlingsprojekt.

- Att äga mer i staden skulle betyda fler möjligheter att erbjuda våra hyresgäster andra ytor när de behöver expandera eller minska. Och att kunna erbjuda en ny lokal i samma område betyder att personal kanske t o m kan behålla både parkeringsplatser och få samma resväg. Dessutom innebär det att vår fastighetsskötare enkelt kan ta sig mellan våra hus.

Det som främst efterfrågas just nu är, enligt Krister Lundgren, ytor på mellan 300-500 kvm eller mindre, typ 100-150 kvm.

- De som är mindre är en större utmaning med tanke på entréer och annat.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter