Fler möjligheter nära Göteborgs hamn

Fastighets- och utvecklingsbolaget Bockasjö AB har förvärvat ett större markområde om cirka 300 000 kvadratmeter i Göteborg. Området är beläget på Hisingen utmed Hisingsleden i närhet av Göteborgs Hamn.

Bild: Göteborgs hamn

Bild: Göteborgs hamn

Det stora markområdet möjliggör byggnation av fem större logistikbyggnader med en total uthyrningsbar yta om ca 160 000 kvadratmeter för hyresgäster inom logistikområdet men också andra aktörer – egenanvändare, som önskar större ytor för lager och kontor.

Fullt utvecklat uppgår investeringen till ca 1,1 miljarder kronor.

- Göteborg med omnejd är det hetaste logistikområdet i Sverige på grund av det geografiska läget, den goda infrastrukturen såsom norra Europas största hamn, Göteborg Landvetter Airport, strategiskt vägnät, ett stort naturligt varu– och godsflöde och en lång tradition inom logistikområdet, säger Joakim Hedin, VD för Bockasjö AB.

- Vi har haft förfrågningar om flera etableringar i Göteborgsområdet det senaste året som vi tvingats tacka nej till på grund av bristen på attraktiv mark. När möjligheten att förvärva detta område erbjöds var vi inte sena att bestämma oss.

- Behovet av moderna miljöcertifierade logistikbyggnader, med effektivare konfiguration med bl a högre takhöjd, fler portar och lägre energiförbrukning ökar oavbrutet i takt med att e-handeln växer med ca 30 % per år. Dessutom väljer allt fler att outsourca lagerfunktionen vilket skapar behov av fler lagerbyggnader.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter