Fem frågor om Sollentuna till Thomas Bubbat på Valad Property Group

- Vad har ni för vakanta ytor i Sollentuna? (Nämn gärna lite om ert totala bestånd där och vilken typ av lokaler ni har.)

Valad har kontorslokaler i Sollentuna och kan erbjuda ytor från ca 100 kvm och uppåt. Lokalerna är yteffektiva och välplanerade i bra lägen med närhet till kommunikationer. Fastigheterna med lediga kontor ligger framförallt i Sollentuna centrum och i Norrvikens företagspark. Det övriga beståndet ligger i Upplands Väsby, Edsviken samt Rotebro och är i princip fullt uthyrda.

- Vad ligger hyresnivåerna på i området för kontor, butiker respektive lager och vad tror du om hyresutvecklingen framöver?

Hyresnivån för kontor varierar beroende på läge och startar från ca 1300 kr/kvm/år. I centrumläget ligger hyrorna på en betydligt högre nivå. Vi ser positivt på hyresutvecklingen i Sollentuna, då det är ett expansivt område med många nyetableringar.

- Varför ska företag etablera sig i Sollentuna? (Vilka fördelar kan de dra nytta av?)

Det är lätt att ta sig till och från Sollentunas olika områden, både för anställda och för t.ex. företagens kunder. Det är nära både till city och till flygplatsen. Med förbifart Stockholm kommer Sollentuna bli ännu mer attraktivt för företag som vill etablera sig i kommunen. Detta leder självklart till en ökad efterfrågan. Sollentuna har idag ett fräscht och modernt shoppingcenter med ett stort utbud inom det mesta kunder efterfrågar.

- Hur skulle du beskriva Sollentuna?

Sollentuna är en attraktiv kommun vad gäller företagande och rankas av Svenskt Näringsliv som en av landets företagsvänligaste kommuner.

- Vad har ni på gång? (Nybyggnation, ombyggnad, renoveringar ...)

Vi har fått en allt större efterfrågan på lokaler från offentlig verksamhet och skolor. I dagsläget anpassar därför Valad flera ytor för nyttjande av denna typ av verksamhet.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter